Smažené veganské enchilady se špenátem a houbami: Výživný rostlinný lahůdka

2024-09-03
Savory Vegan Spinach and Mushroom Enchiladas: A Nutritious Plant-Based Delight

Houbové nádivkové enchilady s špenátem: Výživná rostlinná lahůdka

Tyto enchilady jsou robustní a chutné jídlo, které kombinuje zdraví špenátu a hub s bohatou chutí tradiční mexické kuchyně. Dokonalé pro výživnou večeři, tyto veganské enchilady jistě uspokojí vaše chuťové buňky a posílí váš organismus.

Suroviny:
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 střední cibule, jemně nasekaná
– 3 stroužky česneku, nakrájené
– 2 šálky čerstvého špenátu, nakrájeného
– 1 šálek hub, nakrájených
– 1 plechovka (15 unci) černých fazolí, sceděných a opláchnutých
– 1 šálek kukuřice (čerstvé nebo zmrazené)
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička chilli prášku
– Sůl a pepř dle chuti
– 8 velkých kukuřičných tortil
– 2 šálky červené omáčky na enchilady (koupené nebo domácí)
– 1 šálek veganského sýra, nastrouhaného
– Čerstvý nasekaný koriandr (jako ozdoba)
– Plátky limetky (k podávání)

Postup:

1. Příprava nádivky:
Ve velké pánvi zahřejte olivový olej na středním plameni. Přidejte nasekanou cibuli a vařte, dokud není měkká a skleněná, asi 5 minut. Přidejte nakrájený česnek a vařte další minutu, dokud voní.

2. Vaření zeleniny:
Přidejte nakrájený špenát a nakrájené houby do pánve. Vařte, dokud houby neuvolní svou šťávu a špenát nezvadne, asi 5–7 minut.

3. Kombinace ingrediencí:
Zamíchejte černé fazole, kukuřici, mletý kmín, chilli prášek, sůl a pepř. Vařte dalších 2–3 minuty, dokud není vše dobře propojeno a prohřáto.

4. Předehřejte troubu a připravte pekáč:
Předehřejte troubu na 375°F (190°C). Rozetřete tenkou vrstvu enchilada omáčky na dno velkého pekáče.

5. Sestavení enchilad:
Lžící náplň na každou tortilu. Pečlivě je zavřete a položte švem dolů do připraveného pekáče.

6. Přidání omáčky a sýra:
Nalijte zbývající enchilada omáčku přes zavřené tortily, aby byly dobře pokryté. Posypte nastrouhaným veganským sýrem nahoře.

7. Pečení enchilad:
Přikryjte pekáč a pečte v předehřáté troubě po dobu 20 minut. Odstraňte fólii a pečte dalších 10 minut, nebo dokud se sýr neroztaví a nezačne bublat.

8. Ozdobte a podávejte:
Vyjměte enchilady z trouby a nechte je chvíli vychladnout. Ozdobte nasekaným koriandrem a podávejte s plátky limetky.

Dobrou chuť při konzumaci svých houbových nádivkových enchilad!

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Jamaican Jerk Tofu: A Spicy and Flavorful Caribbean Delight

Jamaický Jerk Tofu: Ostrá a chutná karibská lahůdka

Jamaický Jerk Tofu: Křupavá a chutná karibská lahůdka Jamaický Jerk
Whipped Garlic Herb Mashed Potatoes: A Smooth and Flavorful Side Dish

Šlehané bramborové pyré s česnekem a bylinkami: Hladká a chutná příloha.

Ušlehané bramborové pyré s česnekem a bylinkami: Hladká a chutná