Ušlehané bramborové pyré s česnekem a bylinkami: Hladká a chutná příloha
Ušlehané bramborové pyré s česnekem a bylinkami jsou lahodná a krémová příloha, která spojuje povzbuzující chuť bramborového pyré s robustními příchutěmi česneku a čerstvých bylinek. Tato příloha je ideální k doprovodu různých hlavních chodů, od pečeného masa po grilovanou zeleninu, a jistě bude hitem jak rodinných večeří, tak svátečních setkání.
Ingredience:
– 2 libry brambor (russet), oloupané a nakrájené na kousky
– 4 stroužky česneku, oloupané
– 1 šálek smetany ke šlehání
– 4 lžíce sůl
– 1/4 šálku zakysané smetany
– 2 lžíce nastrouhaných pažitky, jemně nasekané
– 2 lžíce nastrouhané petržele, jemně nasekané
– Sůl a pepř dle chuti
Postup:
1. Uvařte brambory a česnek: Větší kousky brambor a celé stroužky česneku dejte do hrnce. Přelijte vodou a přidejte štědré množství soli. Přiveďte k varu na silném plameni, pak zmírněte plamen a vařte, dokud brambory nebudou velmi měkké, asi 15-20 minut. Dobře sceďte.
2. Ohřejte smetanu a máslo: Zatímco se vaří brambory, ohřejte smetanu ke šlehání a máslo na mírném ohni v malém hrnci, dokud se máslo nerozpustí a směs nebude teplá.
3. Ušlehejte brambory: Vracejte scedené brambory a česnek zpět do hrnce nebo přendejte do velké mísy. Použijte tlačítko na brambory nebo ruční elektrický šlehač k začátku šlehání brambor a česneku dohromady. Pomalu přilijte teplou směs smetany a másla a nadále šlehejte, dokud nevytvoříte hladké a krémové brambory.
4. Vložte zakysanou smetanu a bylinky: Přimíchejte zakysanou smetanu, nasekané pažitky a petrželku. Ochutnejte solí a pepřem. Pokračujte ve šlehání brambor, dokud se všechny ingredience dobře nezapojí a směs nebude lehká a nadýchaná.
5. Podávejte: Přendejte ušlehané bramborové pyré s česnekem a bylinkami do servírovací mísy. Pokud chcete, ozdobte čerstvými bylinkami. Podávejte teplé.
Užijte si toto lahodné krémové a aromatické jídlo s vaším oblíbeným hlavním chodem!