Festive Fettuccine with Tangy Neapolitan Tomato Sauce

Vánoční Fettuccine s pikantní neapolskou rajčatovou omáčkou

Tento vánoční pokrm s fettuccine spojuje klasické chutě tradiční italské kuchyně s pikantní neapolskou příchutí. Je ideální pro oslavu večeře nebo pro uklidňující rodinné jídlo. Bohaté, krémové fettuccine je krásně doplněné pikantním rajčatovým sosem, vytvářející harmonickou rovnováhu chutí a textur, která potěší vaše chuťové buňky.

Suroviny:

Pro Fettuccine:
– 1 lb (450g) těstovin fettuccine
– 2 lžíce olivového oleje
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 šálek smetany ke šlehání
– 1/2 šálku strouhaného parmazánu
– Sůl a pepř podle chuti
– Čerstvá petržel, nasekaná (jako dekorace)

Pro Neapolskou rajčatovou omáčku:
– 2 lžíce olivového oleje
– 1/2 cibule, jemně nasekaná
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 plechovka (28 oz) rozmixovaných rajčat
– 1 lžička sušeného oregána
– 1 lžička sušeného bazalku
– 1/2 lžičky červené papriky (volitelně, pro trochu pikantnosti)
– 1 lžíce cukru
– Sůl a pepř podle chuti
– Čerstvý bazalk, nasekaný (jako dekorace)

Příprava:

1. Uvařte Fettuccine:
1. V hrnci s osolenou vroucí vodou uvařte fettuccine podle pokynů na obalu až al dente.
2. Těstoviny sceďte a odložte stranou asi 1 šálek vody, ve které se vařily.

2. Připravte Neapolskou rajčatovou omáčku:
1. V hrnci rozpálte olivový olej na středním ohni.
2. Přidejte jemně nakrájenou cibuli a restujte, dokud nebude skleněná, asi 5 minut.
3. Přidejte nasekaný česnek a restujte dalších 1-2 minuty, dokud nezačne voňat.
4. Přidejte rozmixovaná rajčata, oregáno, bazalk, červenou papriku (pokud používáte) a cukr.
5. Ochutnejte solí a pepřem.
6. Omáčku nechte na mírném ohni vařit asi 15-20 minut za občasného míchání.

3. Příprava omáčky k Fettuccine:
1. V pánvi rozehřejte olivový olej na středním ohni.
2. Přidejte nasekaný česnek a restujte, dokud nezačne voňat, asi 1-2 minuty.
3. Vlijte smetanu a nechte jemně povařit.
4. Přidejte strouhaný parmazán a vařte, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nebude hladká.
5. Ochutnejte solí a pepřem.

4. Smíchejte a Podávejte:
1. Přidejte uvařené fettuccine do pánve se smetanovou omáčkou. Promíchejte, přilijte trochu odložené vody z vaření těstovin, pokud je potřeba pro dosažení požadované konzistence.
2. Nalijte neapolskou rajčatovou omáčku na fettuccine a jemně promíchejte.
3. Ozdobte čerstvou petrželí a bazalkou před podáváním.

5. Dobrou chuť:
1. Podávejte horké a užijte si tento lahodný vánoční pokrm s fettuccine a pikantní neapolskou rajčatovou omáčkou.
2. Doporučujeme podávat s čerstvým zeleninovým salátem a italským vínem pro kompletní jídlo.

Bon appétit!

The source of the article is from the blog radiohotmusic.it