Slaný houbový cuketový koláč: Kulinářský lahůdkářský předmět

2024-08-19
Savoury Mushroom Zucchini Tart: A Gourmet Delicacy

Slaná žampiónová cuketová tarta: Gurmánský lahůdkářství

„`html

Tato lahodná slaná žampiónová cuketová tarta je gurmánský pokrm ideální pro jakoukoli příležitost. Kombinuje zemitou chuť žampiónů s čerstvostí cuket, které jsou zabaleny do křehkého pečiva a zvýrazněny krémovou, sýrovou náplní. Je to ideální volba pro brunch, oběd nebo večeři a může být podávána jak teplá, tak studená.

Ingredience:

  • 1 list listového těsta
  • 1 středně velká cuketa, na plátky nakrájená
  • 200 g žampionů, nakrájených na plátky
  • 1 středně velká cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 g nastrouhaného sýra Gruyère nebo mozzarelly
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 vejce (na opláchnutí vajec)

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 200°C.
  2. Na lehce pomoučeném povrchu rozválejte listové těsto tak, aby pasovalo do formy na tartalety. Pečlivě přenesete těsto do formy, odříznete přebytek. Vidličkou propíchejte dno, aby se při pečení nepřehnulo.
  3. V mírně rozpálené pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli a česnek, osmahněte je do měkkého a průhledného stavu.
  4. Přidejte nakrájené žampiony a cuketu do pánve. Vařte, dokud žampiony neuvolní svou šťávu a cuketa nebude měkká, asi 5-7 minut. Posypte sušeným tymiánem, solí a pepřem.
  5. V malé misce smíchejte dohromady smetanu ke šlehání a polovinu nastrouhaného sýru. Tuto směs nalijte na osmaženou zeleninu v pánvi a jemně promíchejte.
  6. Nalijte zeleninovou a smetanovou náplň do připravené tartaletové kůry a rovnoměrně ji roztáhněte. Posypte zbývajícím sýrem nahoře.
  7. <li.V mise napíchejte vejce a potřete okraje listového těsta opláchnutím vajec pro zlatavý povrch.

    <li.Pečte tartaletu v předehřáté troubě po dobu 25-30 minut, nebo dokud těsto nebude zlatavě hnědé a náplň bude zpevněná.

    <li.Vyjměte z trouby a nechte chladnout pár minut před krájením a podáváním. Požívejte svou gurmánskou slanou žampiónovou cuketovou tartu teplou nebo v pokojové teplotě.

„`

Best Mini Quiche Recipe - Mushroom Spinach and Feta Mini Quiches

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Warm Rosemary and Roasted Walnut Crusted Chicken

Teplé kuře s ochucením rozmarýnu a vypečených vlašských ořechů

Velmi chutné kuře s nátěrem z rozmarýnu a pečených vlašských
Sweet and Tangy Pineapple Shrimp Stir-Fry

Sladkokyselé ananasové krevetové stir-fry

Sladkokyselé ananasové krevety na stir-fry Tento lahodný sladkokyselý ananasový stir-fry