Sweet and Tangy Pineapple Shrimp Stir-Fry

Sladkokyselé ananasové krevety na stir-fry

Tento lahodný sladkokyselý ananasový stir-fry s krevetami je živý a chutný pokrm, který kombinuje lahodné krevety s nasládlostí ananasu a s lahodností zeleniny. Perfektní pro rychlé a přitom uspokojivé jídlo, toto stir-fry je jak zdravé, tak lahodné.

###Ingredience:###
Na stir-fry:

  • 450 g velkých krevet, loupané a očištěné
  • 2 šálky čerstvých kousků ananasu
  • 1 červená paprika, nakrájená
  • 1 zelená paprika, nakrájená
  • 1 menší cibule, nakrájená
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Na omáčku:

  • 1/4 šálku sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1/4 šálku ananasové šťávy

###Postup:###
####Příprava:####
1. V malé misce smíchejte sójovou omáčku, rýžový ocet, med, kukuřičný škrob a ananasovou šťávu. Dobře promíchejte, dokud se kukuřičný škrob úplně nerozpustí. Odložte stranou.
2. Ochutnejte krevety špetkou soli a pepře.

####Vaření:####
1. Na velké pánvi nebo woku rozehřejte 1 lžíci rostlinného oleje na středně vysokou teplotu.
2. Přidejte krevety na pánev v jedné vrstvě a vařte 2-3 minuty na každé straně, dokud nezmění barvu na růžovou a nejsou plně uvařené. Vyjměte krevety z pánve a odložte stranou.
3. Přidejte zbývající lžíci oleje na pánev. Přidejte česnek a cibuli a restujte asi 1 minutu, dokud nezačnou vonět.
4. Přidejte na pánev červenou a zelenou papriku a restujte 3-4 minuty, dokud nejsou křupavě měkké.
5. Vhoďte kousky ananasu a vařte dalších 2 minuty, dokud se prohřejí.

####Kombinování:####
1. Vraťte uvařené krevety na pánev.
2. Přelijte omáčku přes krevety a zeleninu, dobře promíchejte, aby se vše rovnoměrně obalilo.
3. Vařte dalších 2-3 minuty, dokud se omáčka zahustí a rovnoměrně obalí stir-fry.

####Podávání:####
1. Odeberte z tepla a ihned podávejte sladkokyselé ananasové krevety stir-fry, nejlépe přes vařenou rýži nebo nudle.
2. Podávejte ozdobené nasekanou jarní cibulkou nebo sezamovými semínky podle chuti.

Užijte si tuto explozi chutí v každém soustu!

The source of the article is from the blog japan-pc.jp