Sladká kuřecí prsa kvašená olivovým olejem s citronem

2024-07-25
Savory Lemon-Infused Olive Chicken

Slaný kuře s citronovou příchutí oliv

„`html

Tento lahodný pokrm spojuje ostrou svěžest citronu s bohatou, slanou chutí oliv, vytvářejíc harmonickou rovnováhu, která nechá vaše chuťové buňky bušit radostí. Šťavnatá křídla kuřecí nožky jsou marinována a propečena se slanými bylinkami a kořením, čímž tento neodolatelný pokrm, ideální pro každou příležitost.

Ingredience:

  • 4 kuřecí stehna s kostí a kůží
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • Kůra a šťáva z 1 citronu
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1/2 šálku naťatých zelených oliv
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Krájená čerstvá petrželka (jako ozdoba)

Příprava:

  1. V misce smíchejte olivový olej, citronovou kůru, citronovou šťávu, nasekaný česnek, sušený oregano a sušený tymián. Dobře promíchejte, abyste vytvořili marinádu.
  2. Osušte kuřecí stehna sůlí a pepřem a pak je přidejte do marinády. Důkladně promíchejte. Pokrývku mísy dejte na několik hodin a nejlépe přes noc do lednice.
  3. Předehřejte troubu na 190°C.
  4. Marinované kuřecí stehna dejte do pekáčku s kůží nahoru. Okolo rozprostřete nakrájené olivy.
  5. Péct v troubě po dobu 35-40 minut, dokud kuřecí maso není propečené a nedosáhne vnitřní teploty 74°C. Kůže by měla být zlatavá a křupavá.
  6. Vyndejte kuře z trouby a nechte chvilku odpočinout před podáváním. Ozdobte nasekanou petrželkou.
  7. Servírujte citronové kuře s olivami s přílohou dle vašeho výběru, například grilovanou zeleninou, čerstvým salátem nebo rýží.

„`

Don't Miss

Delicious Italian Eggplant Caponata with a Tangy Twist

Lahodná italská kaponata z baklažánů s pikantní příchutí

Výborná italská kaponata z lilků s pikantní příchutí Kaponata je
Classic Korean Kimchi – Spicy, Fermented Korean Vegetable Delight

Klasické korejské kimchi – pikantní, kvašená korejská zeleninová lahůdka

Klasické korejské kimchi – ostrá, kvašená korejská zeleninová lahůdka Kimchi