Slad z batátů a řeřichy s osvěžujícím medovo-limetkovým dresinkem.

2024-07-15
Sweet Potato and Watercress Salad with Tangy Honey-Lime Dressing

Salát z batátů a řeřichy se sladko-kyselým medovo-limetovým dresinkem

Tento lahodný salát z batátů a řeřichy kombinuje zemité sladkosti pečených batátů s čerstvou, pepřovou chutí řeřichy. Přidání kvinoi přidává sytou texturu, zatímco sladko-kyselý medovo-limetový dresink spojuje vše do osvěžujícího a výživného jídla.

Ingredience

Pro salát:
– 2 velké batáty, oloupané a nakrájené na kostky
– 2 lžíce olivového oleje
– Sůl a pepř podle chuti
– 4 šálky řeřichy, omyté a očištěné
– 1 šálek uvařené kvinoi
– 1/2 šálku naloměného sýra feta
– 1/4 šálku nasekaných pekanových oříšků nebo vlašských ořechů

Pro dresink:
– 3 lžíce olivového oleje
– 2 lžíce medu
– 1 lžíce limetkové šťávy
– 1 lžička dijonské hořčice
– 1 stroužek česneku, nasekaný
– Sůl a pepř podle chuti

Postup

1. Předehřejte troubu: Předehřejte troubu na 200°C.

2. Opečte batáty: Nakrajené batáty dejte na plech. Zakapejte olivovým olejem a osolte a opepřete. Promíchejte tak, aby byly batáty rovnoměrně obalené. Pečte v předehřáté troubě po dobu 20-25 minut, dokud batáty nebudou měkké a zlatě hnědé, při pečení jednou promíchejte. Vyjměte z trouby a nechte trochu vychladnout.

3. Připravte dresink: V malé míse smíchejte olivový olej, med, limetkovou šťávu, dijonskou hořčici, nasekaný česnek, sůl a pepř, dokud není směs dobře spojená. Případně dochuťte podle chuti.

4. Seďte salát: Ve velké míse smíchejte opečené batáty, řeřichu, uvařenou kvinoi, naloměný sýr feta a nasekané ořechy.

5. Polejte salát dresinkem: Na salát pokapejte dresink a jemně promíchejte, aby se všechny ingredience dobře obalily.

6. Podávejte: Podávejte okamžitě jako lehké hlavní jídlo nebo přílohu. Užijte si harmonickou kombinaci chutí a textur!

How to eat more salads | FeelGoodFoodie

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Poulet de Bresse au Vin Jaune et aux Morilles (Chicken with Yellow Wine and Morels)

Kuře z Bresse se žlutým vínem a smrkovými hlívami

Kuře Bresse au Vin Jaune et Morilles (Kuře s žlutým
Authentic Thai Peanut Sauce – A Perfect Blend of Creamy, Spicy, and Sweet Flavors

Autentická thajská arašídová omáčka – Dokonalá kombinace krémových, pikantních a sladkých chutí

Autentická thajská arašídová omáčka – Dokonalá kombinace krémové, pikantní a