Velvety Vegetable Pot Pie: A Comforting and Nutritious Delight

Sametový zeleninový koláč: Pohodová a výživná lahůdka

Tento Sametový zeleninový koláč je teplé a uspokojivé jídlo, které kombinuje směs čerstvých zahradních zelenin s krémovou a sametovou omáčkou, vše zanořené pod křupavou zlatohnědou krustou. Ideální na útulné večeře a fantastický způsob, jak si vychutnat škálu zeleniny v jediném, lahodném jídle.

Suroviny:
– 1 hrnek na kostičky nakrájených brambor
– 1 hrnek na kostičky nakrájených mrkví
– 1 hrnek mraženého hrášku
– 1 hrnek mraženého kukuřice
– 1 malá cibule, nakrájená na kostičky
– 3 stroužky česneku, prolisované
– 1/4 hrnku másla
– 1/4 hrnku hladké mouky
– 2 hrnky zeleninového vývaru
– 1 hrnek mléka
– 1 lžička sušeného tymiánu
– 1 lžička sušené petržele
– Sůl a pepř podle chuti
– 1 připravená koláčová kůra (koupená nebo domácí)

Postup:
1. Předehřejte troubu na 200 °C.

2. Uvařte zeleninu. V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu. Přidejte na kostičky nakrájené brambory a mrkev, vařte asi 10 minut, dokud nezměknou. Přidejte mražený hrášek a kukuřici a vařte další 3 minuty. Odstavte a dejte stranou.

3. Připravte omáčku. V pánvi rozpusťte máslo na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek, vařte, dokud cibule není sklovitá a vonná, asi 3-4 minuty.

4. Připravte jíšku. Posypte mouku na cibulovou směs a neustále míchejte asi 2 minuty, dokud nevytvoříte jíšku.

5. Přidejte vývar a mléko. Postupně vmíchejte zeleninový vývar a mléko, stále míchejte, abyste zabránili hrudkám. Vařte, dokud směs nezačne zhoustnout, asi 5-7 minut.

6. Ochuťte omáčku. Vmíchejte sušený tymián, petrželku, sůl a pepř podle chuti.

7. Přidejte zeleninu. Opatrně zapracujte vařenou zeleninu, aby byla rovnoměrně obalena omáčkou. Směs nalijte do hlubokého koláčového nádobi.

8. Přidejte kůru. Rozválejte připravenou koláčovou kůru a položte ji na vrch zeleninové směsi. Ořezat přebytečnou kůru a zlehka zasklíďte okraje. Na vrchu udělejte několik malých nářezů pro únik páry.

9. Pečte. Koláč vložte do předehřáté trouby a pečte 30-35 minut, nebo dokud kůra není zlatě hnědá a náplň nezačne bublat.

10. Nechejte vychladnout a podávejte. Nechte koláč chvíli vychladnout, než ho nakrájíte a podáte.

Užijte si lahodný a sytý Sametový zeleninový koláč!

The source of the article is from the blog mivalle.net.ar