Sametové balkánské papriky plněné kelímem a jehněčím

2024-07-27
Velvety Balkan-Style Stuffed Peppers with Kale and Lamb

Měkké balkánské papriky plněné masem z berana a kelímkem

Toto pohodlné, výživné jídlo spojuje živé a zdravé ingredience způsobem, který potěší každého. Šťavnaté papriky jsou naplněny sytou směsí pikantního mletého masa z berana, zdravého kelímu a bohatou směsí koření a pak je pečené do dokonalosti. Ideální pro hustou večeři nebo speciální setkání, tato receptura na plněné papriky přináší rozkošný obrat k tradiční balkánské kuchyni.

Ingredience:
– 6 velkých paprik (libovolné barvy)
– 1 libra mletého masa z berana
– 1 šálek jemně nasekaného kelímu
– 1 střední cibule, jemně nakrájená
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 šálek uvařené rýže
– 1 šálek nasekaných rajčat (z plechovky nebo čerstvých)
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička papriky
– 1/2 lžičky mleté skořice
– Sůl a pepř podle chuti
– 1/2 šálku nastrouhaného parmezánu
– 2 lžíce olivového oleje
– 1/4 šálku nasekané čerstvé petržele
– 1 šálek zeleninového nebo kuřecího vývaru

Pokyny:
1. Příprava paprik: Předehřejte troubu na 375°F (190°C). Odkrojte vršky paprik a odstraňte semena a blány. Odložte stranou.

2. Zprudka osmažte aromatické složky: Rozpalte na pánvi 1 lžíci olivového oleje na středním ohni. Přidejte nastrouhanou cibuli a osmažte do zlatova, asi 5 minut. Přidejte nasekaný česnek a vařte další 1-2 minuty.

3. Osmahnte maso: Přidejte mleté maso na pánev a osmažte do zlatova, rozdělujte ho lžící, jak se vaří. Odkapete případný přebytečný tuk.

4. Přidejte zeleninu a koření: Vmíchejte nakrájený kelím, nakrájená rajčata, kmín, papriku, skořici, sůl a pepř. Vařte, dokud se kelím nezvadne a všechny ingredience se dobře spojí, asi 5 minut.

5. Smíchejte s rýží a sýrem: Odstavte pánev z ohně a vmíchejte uvařenou rýži a nastrouhaný parmezán. Smíchejte, dokud není vše dokonale propojeno.

6. Plňte papriky: Naplňte každou papriku směsí masa a kelímku, lehce přitlačte, aby byly dobře upevněné.

7. Pečte papriky: Umístěte naplněné papriky do pekáče. Zakapejte zbylým olivovým olejem papriky a vlijte zeleninový nebo kuřecí vývar na dno pekáče. Zakryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě po dobu 30 minut. Odstraňte alobal a pečte dalších 15 minut nebo dokud papriky nejsou měkké a vršky jsou mírně zezlátnuté.

8. Ozdobte a podávejte: Vyjměte naplněné papriky z trouby a nechte je trochu vychladnout. Před podáváním ozdobte nasekanou čerstvou petrželí.

Užijte si své měkké balkánské papriky plněné masem a kelímkem! Toto jídlo skvěle ladí s čerstvým salátem nebo křupavým chlebem.

Don't Miss

Perfect Shrimp Jambalaya: A Zesty Seafood and Sausage Delight

Perfektní krevetová jambalaya: Ostrá delikatesa s mořskými plody a klobásou

Perfektní krevetová jambalaya: Oslnivá pochoutka z mořských plodů a klobásy
Sichuan Kung Pao Chicken: A Spicy and Nutty Chinese Stir-Fry Delicacy

Sichuánské Kuang-pao kuře: Pikantní a oříškové čínské smažené jídlo

Kung Pao kuře se Sichuan: Kořeněný a oříškový čínský smažený