Salát ze špagetových těstovin z cukety s citronovým bylinkovým dresinkem

2024-06-14
Zucchini Ribbon Salad with Lemon-Herb Vinaigrette

Cuketový salát se zálivkou z citronu a bylinek

Cuketový salát se zálivkou z citronu a bylinek je osvěžující letní jídlo, které kombinuje jemné chutě tence nakrájených cuketových nudlí s pikantní citronovou a bylinkovou zálivkou. Tento lehký, ale chutný salát je ideální jako příloha nebo světlý hlavní chod, nabízející rozkošný křupavý zážitek a explozi čerstvých bylinkových tónů každým soustem.

Ingredience:
– 3 střední cukety
– 1/4 šálku olivového oleje
– 1 citron, vymačkaný šťávou a kůra nastrouhaná
– 1 lžíce bílého vinného octa
– 1 lžička medu
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 2 lžíce nasekaného čerstvého bazalku
– 1 lžíce nasekané petržele
– 1 lžíce nasekané máty
– Sůl a pepř dle chuti
– 1/4 šálku nastrouhaného parmazánu
– 1/4 šálku opražených piniových oříšků (volitelné)

Pokyny:

Příprava cuket:
1. Cukety důkladně omyjte a ořízněte konce.
2. Použijte škrabku na zeleninu nebo krájecí strojek a nakrájejte cukety po délce na tenké nudle. Nudle dejte do velké mísy.

Vytvoření citronové bylinkové zálivky:
1. V malé míse smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, citronovou kůru, bílý vinný ocet, med a nasekaný česnek, dokud se dobře nespojí.
2. Přidejte nasekanou bazalku, petržel a máty.
3. Osolte a opepřete dle chuti.

Kombinace salátu:
1. Zálivku z citronu a bylinek polijte přes cuketové nudle.
2. Jemně promíchejte, aby se cukety rovnoměrně obalily zálivkou.
3. Na salát nasypeme nastrouhaný parmazán.
4. Přidejte opražené piniové oříšky, pokud chcete dodat jídlu další křupavost.

Podávání:
1. Cuketový salát se zálivkou z citronu a bylinek podávejte okamžitě, zdobený dalšími čerstvými bylinkami podle potřeby, jako osvěžující předkrm nebo přílohu.

Vychutnejte si tento lehký a pikantní salát, který je ideální pro zdravý a chutný doplněk k vašemu jídlu!

Don't Miss

Savory Beef and Vegetable Stir-Fry with Honey Soy Glaze

Hovězí se zeleninou na pánvi se sódem a medovo-sojovou glazurou

Chutné hovězí a zeleninové smažené na pánvi s medovou sójovou
Hearty Rosemary & Thyme Roasted Chicken with Honey Glazed Root Vegetables

Srdcovitě pečené kuře s rozmarýnem a tymiánem a medovo glazovanou kořenovou zeleninou

„`html Srdcovitá Kuře s Rozmarýnem a Tymiánem a Medem Glazovanou