Salát s quinoou a pečeným zeleninovým špaldou se čerstvými bylinkami

2024-07-08
Quinoa and Roasted Vegetable Farro Salad with Fresh Herbs

Salát z quinoi a pečených zelenin s pohankou a čerstvými bylinkami

Tento salát z quinoi a pečených zelenin s pohankou je výživný a sýtný pokrm, který kombinuje starodávná zrna s hluboce aromatickými pečenými zeleninami a čerstvými bylinkami. Je to ideální volba pro zdravý oběd nebo lahodnou přílohu k večeři. Kombinace quinoi a pohanky poskytuje skvělý kontrast textury, zatímco pečené zeleniny přidávají bohatou, kouřovou chuť. Čerstvé bylinky a lehký citronový zálivka vše spojují do osvěžujícího a naplňujícího pokrmu.

Suroviny:

  • 1 šálek quinoi
  • 1 šálek pohanky
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 cuketa, nakrájená na kostičky
  • 1 červená cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 šálky cherry rajčat, rozřezaná napůl
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1/4 šálku nasekané čerstvé petržele
  • 1/4 šálku nasekané čerstvé bazalky
  • 1 citron, vymačkaná šťáva
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce medu
  • 1 stroužek česneku, nasekaný

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 200°C.
  2. V hrnci uvařte quinou a pohanku podle návodu. Sceďte přebytečnou vodu a nechte vychladnout.
  3. Zatímco se zrno vaří, dejte nakrájenou červenou a žlutou papriku, cuketu, červenou cibuli a cherry rajčata na plech. Pokapejte 2polévkovými lžícemi olivového oleje, osolte a opepřete. Promíchejte, aby se zelenina obalila olejem.
  4. Zeleninu pečte v předehřáté troubě po dobu 20-25 minut, dokud nebudou měkké a mírně karamelizované. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
  5. V míse smíchejte uvařenou quinou, pohanku a pečenou zeleninu.
  6. V malé míse šlehejte dohromady citronovou šťávu, balzamikový ocet, med, nasekaný česnek a zbývající lžíci olivového oleje na zálivka. Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.
  7. Zálivku nalijte na směs quinoi a zeleniny. Dobře promíchejte.
  8. <li.Zakomponujte nasekanou čerstvou petržel a bazalku.

  9. Ochutnejte a případně dochuťte. Salát podávejte teplý nebo chlazený.

Užijte si tento osvěžující a zdravý salát z quinoi a pečených zelenin s pohankou a čerstvými bylinkami jako samostatné jídlo nebo přílohu k hlavnímu chodu!

Healthy Farro Salad with Veggies

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Classic French Quiche Lorraine: A Savory Pie Perfect for Any Meal

Klasický francouzský Quiche Lorraine: Slaný koláč perfektní k jakémukoli jídlu

Klasická francouzská Quiche Lorraine: Slaný koláč vhodný na každé jídlo
Bountiful and Luscious Turkey BLT Salad: A Flavorful Twist on a Classic Delight

Bující a šťavnatý krůtí BLT salát: Chutný zvrat na klasické potěšení

Bohatá a šťavnatá salátová BLT se krůtím masem: Chutný zvrat