Salát s kvínovou, pečeným kořenovým zeleninou a divokou rýží

2024-07-25
Quinoa Salad With Roasted Root Vegetables and Wild Rice

Salát z quinoi s pečenými kořenovou zeleninou a divokou rýží

Vychutnejte si sytou a výživnou kombinaci s tímto salátem z quinoi s pečenou kořenovou zeleninou a divokou rýží. Tento pokrm spojuje zemitou chuť pečené kořenové zeleniny, ořechovou chuť quinoi a lahodnou texturu divoké rýže. Je skvělý jako hlavní chod nebo robustní příloha, která je plná chuti.

Suroviny:
– 1 hrnek quinoi
– 1 hrnek divoké rýže
– 2 hrnky dužiny dýně, oloupané a nakrájené na kostky
– 2 hrnky mrkve, oloupané a nakrájené na plátky
– 2 hrnky řepy, oloupané a nakrájené na kostky
– 1 červená cibule, nakrájená na kostky
– 2 lžíce olivového oleje
– Sůl a pepř podle chuti
– 1/4 hrnku sýru feta, rozdrobeného (volitelné)
– 1/4 hrnku nakrájených vlašských ořechů
– 1/4 hrnku sušených brusinek
– 3 hrnky baby rukoly

Dressing:
– 1/4 hrnku olivového oleje
– 2 lžíce balzamikového octa
– 1 lžíce javorového sirupu
– 1 lžička dijonské hořčice
– Sůl a pepř podle chuti

Postup:
1. Předehřejte troubu na 200°C.
2. Na plechu smíchejte dýni, mrkev, řepu a cibuli s 2 lžícemi olivového oleje, solí a pepřem. Rozprostřete je v jedné vrstvě.
3. Kořenovou zeleninu pečte v troubě asi 25-30 minut, dokud nejsou měkké a lehce karamelizované, při polovině pečení promíchejte.
4. Mezitím, dokud se zelenina peče, uvařte quinou. Opláchněte quinou pod studenou vodou. Ve středně velkém hrnci smíchejte quinou s 2 hrníky vody a špetkou soli. Přiveďte k varu, snižte teplotu, přiklopte a vařte přibližně 15 minut, nebo dokud quinoa nebude vařená a voda absorbována. Natrhejte vidličkou a odložte stranou.
5. Ve vařícím hrnci uvařte divokou rýži podle návodu na obalu, obvykle asi 45 minut, nebo dokud rýže nebude měkká. Odstavte přebytečnou vodu.
6. V míse smíchejte uvařenou quinou, divokou rýži, pečenou kořenovou zeleninu, sýr feta (pokud používáte), nakrájené vlašské ořechy a sušené brusinky.
7. V malé misce smíchejte olivový olej, balzamikový ocet, javorový sirup, dijonskou hořčici, sůl a pepř, dokud nejsou dobře spojeny.
8. Dressing přidejte k směsi quinoi a promíchejte.
9. Před podáváním jemně přimíchejte baby rukolu, abyste ji udrželi čerstvou a křupavou.
10. Servírujte salát teplý nebo v pokojové teplotě.

Užijte si zdravý Salát z quinoi s pečenou kořenovou zeleninou a divokou rýží, dokonalé spojení chutí a textur pro uspokojivé jídlo!

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Yakisoba: A Flavorful Japanese Stir-Fried Noodle Delight

Jakisoba: Chuťově lahodná japonská smažená nudlová pochoutka

Yakisoba: Chuťově bohatá japonská smažená nudlová lahůdka Yakisoba je oblíbené
Exquisite Tex-Mex Chicken Fajitas: A Delightful Fusion of Flavors

Vynikající Tex-Mex kuřecí fajitas: Rozkošné spojení chutí

Výtečné Tex-Mex kuřecí fajitas: Lahodná fúze chutí Ponořte se do