Salát s kvinoou a citronovým jogurtovým dresinkem: Výživná a barvitá příloha

2024-10-03
Quinoa Salad with Lemon Yogurt Dressing: A Nourishing and Vibrant Side Dish

Salát z kvinoi s citrónovým jogurtovým dresinkem: Výživná a barevná příloha

Tento salát z kvinoi s citrónovým jogurtovým dresinkem je lahodné a zdravé jídlo, které spojuje ořechovou chuť kvinoi, barevnou zeleninu a osvěžující citrónový jogurtový dresink. Je ideální jako příloha k jakémukoli jídlu nebo jako lehký hlavní chod. Čerstvé ingredience a štiplavý dresink mu dodávají nejen lahodnou chuť, ale také je plný esenciálních živin.

Ingredience:
– 1 šálek kvinoi, propláchnutá
– 2 šálky vody
– 1/2 lžičky soli
– 1 šálek cherry rajčat, rozpůlených
– 1 okurka, nakrájená na kostičky
– 1 žlutá paprika, nakrájená na kostičky
– 1/4 šálku červené cibule, jemně nasekané
– 1/4 šálku čerstvé petržele, nasekané
– 1/4 šálku čerstvé máty, nasekané

Citrónový jogurtový dresink:
– 1/2 šálku řeckého jogurtu
– 2 lžíce olivového oleje
– 2 lžíce čerstvého citrónového džusu
– 1 lžička citrónové kůry
– 1 stroužek česneku, prolisovaný
– Sůl a pepř podle chuti

Postup:

1. Uvařte kvinoi: Ve středně velkém hrnci smíchejte propláchnutou kvinoi, vodu a sůl. Přiveďte k varu na středním ohni. Jakmile začne vařit, snižte teplotu, přiklopte hrnec a vařte asi 15 minut, dokud nebude kvinoi měkká a voda se neabsorbuje. Odstraňte z tepla a nechte 5 minut odstát přikryté. Vidličkou ji rozprostřete a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

2. Připravte zeleninu: Zatímco se vaří kvinoi, připravte cherry rajčata, okurku, žlutou papriku, červenou cibuli, petržel a mátu.

3. Připravte dresing: V malé míse smíchejte řecký jogurt, olivový olej, citrónový džus, citrónovou kůru, prolisovaný česnek, sůl a pepř, dokud není hladký a dobře promíchaný.

4. Sestavte salát: Ve velké mísi smíchejte uvařenou kvinoi, cherry rajčata, okurku, žlutou papriku, červenou cibuli, petržel a mátu. Nalijte citrónový jogurtový dresink přes salát a promíchejte, aby se všechny ingredience rovnoměrně obalily.

5. Podávejte: Přendejte salát z kvinoi do servírovací mísy. Podávejte ihned nebo uložte do lednice po dobu nejméně 30 minut, aby se chutě slily dohromady.

Vychutnejte si tento barevný a zdravý salát z kvinoi s citrónovým jogurtovým dresinkem jako čerstvý přídavek k jakémukoli jídlu!

Carrot & Quinoa Salad

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Prosciutto-wrapped Dates and Blue Cheese Delicacy

Prosciutto-zavinutá datle a delikatesa z modrého sýra

Delikatesa na špekem zabalených datech s modrým sýrem Potěšte své
Italian Minestrone: A Hearty Vegetable Soup Perfect for All Seasons

Italský minestrone: Sýtá zeleninová polévka ideální pro všechna roční období

Italské minestrone: Lahodná zeleninová polévka ideální pro všechna roční období