Salát s černými fazolemi, kukuřicí a koriandrovým-limetkovým dresinkem z quinoy

2024-06-25
Quinoa Black Bean Corn Salad with Cilantro Lime Dressing

Salát s černou fazolí, kukuřicí a kvinoou s nálevem z koriandru a limetky

Tento osvěžující a výživný salát je lahodnou kombinací kvinoi, černých fazolí a kukuřice, obohacený osvěžujícím nálevem z koriandru a limetky. Není to pouze hostina pro vaše chuťové buňky, ale také pro vaše oči díky svým výrazným, barevným ingrediencím. Skvělý jako příloha nebo dokonce jako hlavní jídlo pro lehké a zdravé pokrm.

Ingredience:

Na salát:
– 1 hrnek kvinoi
– 2 hrnky vody
– 1 plechovka (15 uncí) černých fazolí, opláchnutých a odcidených
– 1 hrnek kukuřičných zrn (čerstvé nebo konzervované/zamražené, pokud není sezóna)
– 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
– 1 hrnek cherry rajčat, rozpůlených
– 1/4 hrnku červené cibule, jemně nasekané
– 1/4 hrnku čerstvého koriandru, jemně nasekaného
– 1 zralý avokádo, nakrájené na kostičky

Na nálev:
– 1/4 hrnku čerstvé šťávy z limetky (přibližně 2-3 limetky)
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 lžíce jablečného octa
– 1 stroužek česneku, nakrájený na drobno
– 1 čajová lžička mletého kmínu
– 1 čajová lžička medu (volitelně)
– Sůl a černý pepř podle chuti

Postup:

1. Příprava kvinoi: Kvinoi opláchněte pod tekoucí vodou. V hrnci smíchejte kvinoi a vodu. Přiveďte k varu, snižte teplotu, přiklopte poklicí a nechte vařit přibližně 15 minut, dokud voda nevstřebá a kvinoi není měkká. Odstraňte z tepla a nechte vychladnout.

2. Příprava nálevu: V malé misce smíchejte šťávu z limetky, olivový olej, jablečný ocet, drobno nasekaný česnek, mletý kmín, med (pokud používáte), sůl a černý pepř. Ochutnejte a případně dochuťte.

3. Seskládejte salát: Větší míse smíchejte vychladlou kvinoi, černé fazole, kukuřici, červenou papriku, cherry rajčata, červenou cibuli a koriandr. Nalijte nálev na salát a opatrně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.

4. Závěrečný dotek: Těsně před podáním jemně vmíchejte nakrájené avokádo, abyste předešli jeho rozměknutí.

5. Podávání: Tento salát můžete podávat ihned při pokojové teplotě nebo vychladit v lednici přibližně 30 minut, aby se chutě krásně propojily.

Užijte si tento výrazný salát s černou fazolí, kukuřicí a kvinoou s nálevem z koriandru a limetky jako zdravé jídlo samotné nebo jako lahodnou přílohu!

Black Bean Salad with Cilantro Lime Dressing

Joe Roshkovsky

Joe Roshkovsky je zkušený autor a myšlenkový lídr v oblastech nových technologií a fintech. Má titul bakaláře v oboru ekonomie z prestižní University of Michigan, kde absolvoval s vyznamenáním. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru začal Joe svou kariéru v Nexon Innovations, přední firmě v oblasti finančních technologických řešení. Tam zdokonalil své odborné znalosti v oblasti digitálních financí, datové analýzy a vývoje produktů. Joeovo pronikavé psaní odráží jeho odhodlání zkoumat průnik financí a technologií a nabízí čtenářům cenné postřehy do rychle se vyvíjejícího prostředí. Jeho práce byla zveřejněna v řadě průmyslových publikací, což ho ustanovilo jako důvěryhodný hlas v diskurzu fintechu. Když nepisuje, Joe rád mentoruje ambiciózní profesionály v technologickém oboru a přispívá do diskusí o etickém využívání technologií.

Don't Miss

Hearty Northern Thai-Style Chicken Curry (Khao Soi)

Bohaté severní thajské kuřecí kari (Khao Soi)

Bohaté severotajské kuřecí kari thajského stylu (Khao Soi) Khao Soi
Ziti al Forno: Baked Ziti with Ricotta, Mozzarella, and Italian Sausage

Ziti al Forno: Pečená ziti s ricottou, mozzarellou a italskou klobásou

Pečená ziti al forno s ricottou, mozzarellou a italskou uzenou