Salát z avokáda a fety s čerstvou zeleninou
Tento salát z avokáda a fety s čerstvou zeleninou je lahodnou kombinací krémového avokáda, pikantní fety a živého mixu čerstvé zeleniny. Je rychlý na přípravu, výživný a skvělý na lehký oběd nebo osvěžující přílohu. Chutě se skvěle doplňují, a k tomu slouží jednoduchý citrónový zálivka, který zvýrazní přirozenou chuť ingrediencí.
Ingredience
Na salát:
– 2 zralá avokáda, nakrájená na kostky
– 1 hrnek cherry rajčat, rozpůlená
– 1 okurka, nakrájená na kostky
– 1 červená paprika, nakrájená na kostky
– 1/2 červená cibule, tence nakrájená
– 1/4 hrnku nalomované fety
– 1/4 hrnku nasekané petržele
Na citrónovou zálivku:
– 1/4 hrnku extra panenské olivové oleje
– 2 lžíce čerstvě vymačkaného citronové šťávy
– 1 stroužek česneku, nasekaný
– 1 lžička dijonské hořčice
– Sůl a pepř podle chuti
Postup
1. Příprava zeleniny: Začněte důkladným umytím veškeré zeleniny. Nakrájejte na kostky avokáda, cherry rajčata, okurku a červenou papriku. Jemně nakrájejte cibuli a nasekejte petržel.
2. Smíchejte ingredience salátu: V míse smíchejte nakrájená avokáda, cherry rajčata, okurku, červenou papriku a cibuli. Přidejte nalomovanou fetu a nasekanou petržel.
3. Vyrobte citrónovou zálivku: Ve skleničce nebo malé misce smíchejte extra panenský olivový olej, čerstvě vymačkanou citronovou šťávu, nasekaný česnek a dijonskou hořčici. Ochutnejte solí a pepřem. Pokud používáte skleničku, jednoduše přidejte všechny ingredience a dobře zamíchejte.
4. Promíchejte salát: Zalijte salát citrónovou zálivkou a opatrně promíchejte, aby byly všechny ingredience potaženy zálivkou. Dejte pozor, abyste při míchání nezmačkali avokáda.
5. Servírujte ihned: Tento salát je nejlepší čerstvý. Podávejte ho ihned jako osvěžující lehký oběd nebo jako přílohu k oblíbenému hlavnímu chodu.
Užijte si lahodnou kombinaci chutí a textur v tomto salátu z avokáda a fety s čerstvou zeleninou!