Různorodá lahůdka z kinoi a zeleniny

2024-07-03
Diverse Quinoa and Vegetable Delight

Různorodá Quinoa s zeleninou

Tato různorodá Quinoa s zeleninou je živý, výživný pokrm přetékající směsí barevné zeleniny a zdravé quinoa. Je to dokonalá kombinace chutí a textur, nabízející uspokojující jídlo, které je zároveň syté a zdravé. Užijte si jemnou oříškovou chuť quinoi spolu s čerstvostí zeleniny dostupné v daném ročním období, vše spojené s lehkým a osvěžujícím dresinkem.

Suroviny:
– 1 šálek quinoa, propláchnutá
– 2 šálky zeleninového vývaru nebo vody
– 1 lžíce olivového oleje
– 1 středně velká červená paprika, nakrájená na kostičky
– 1 středně velká žlutá paprika, nakrájená na kostičky
– 1 šálek cherry rajčat, rozpůlená
– 1 středně velká cuketa, nakrájená na kostičky
– 1 šálek kukuřičných zrnek (čerstvá nebo zmražená)
– 1 středně velký avokádo, nakrájené na kostičky
– 2 lžíce čerstvé petrželky, nasekaná
– Sůl a pepř podle chuti

Na dresing:
– 3 lžíce olivového oleje
– 1 lžíce citronové šťávy
– 1 lžíce červeného vinného octa
– 1 lžička dijonské hořčice
– 1 stroužek česneku, nastrouhaný
– Sůl a pepř podle chuti

Postup:
1. Připravte quinou: V hrnci smíchejte quinou a zeleninový vývar (nebo vodu). Přiveďte k varu, pak snižte teplotu, přiklopte a vařte na mírném ohni asi 15 minut, nebo dokud quinoa nebude měkká a tekutina absorbována. Nakonec rozklepněte vidličkou a dejte stranou.

2. Připravte zeleninu: Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte nakrájenou červenou a žlutou papriku, cuketu a kukuřičné zrno. Vařte za občasného míchání, dokud zelenina nebude měkká, ale stále křupavá, asi 5-7 minut. Odstavte a nechte zchladnout.

3. Vyrobte dresing: V malé míse smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, červený vinný ocet, dijonskou hořčici, nastrouhaný česnek, sůl a pepř, dokud nedostanete homogenní směs.

4. Kombinace surovin: Ve velké míse smíchejte vařenou quinou, orestovanou zeleninu, rozpůlená cherry rajčata a nakrájené avokádo. Zakapejte dresingem nad směs a jemně promíchejte.

5. Ochuťte a podávejte: Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem. Před podáváním ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou.

Užijte si různorodou Quinou s zeleninou jako hlavní jídlo nebo sytou přílohu!

Don't Miss

Balsamic Strawberry Jam Glazed Chicken

Balsamiková jahodová marmeláda glazované kuře

Balsamikové kuře s polevou z jahodové marmelády „`html Toto kyselé
Yellow Bell Pepper and Feta Bake: A Flavorful Feast for All Seasons

Žlutá paprika a pečený sýr feta: Chuťový svátek pro všechna roční období.

Pečená paprika a feta sýr: Chutná hostina pro všechny roční