Nádherná přepálená orzo primavera: Slavnostní zahrádkový mix s bylinkami a čerstvou zeleninou
Hledáte živoucí, výživnou a neuvěřitelně chutnou pochoutku, která je lahodou pro oči i chuťové pohárky? Nádherná přepálená orzo primavera je nepřehlédnutelná! Tato sytá těstovinová pochoutka se chlubí barevnou směsí čerstvé zeleniny, dokonale kořeněné orzo a medley aromatických bylinek. Skvělá pro rodinné večeře, setkání nebo jako speciální pochoutka pro sebe.
Ingredience
– 1 šálek těstoviny orzo
– 1 střední cuketa, nakrájená na kostičky
– 1 střední červená paprika, nakrájená na kostičky
– 1 střední žlutá paprika, nakrájená na kostičky
– 1 šálek cherry rajčat, rozpůlená
– 1 šálek růžičky brokolice
– 1/4 šálku červená cibule, jemně nasekaná
– 3 stroužky česneku, nasekaného
– 3 polévkové lžíce olivového oleje
– 1 lžička sušeného oregána
– 1 lžička sušeného bazalku
– Sůl a černý pepř podle chuti
– 1/4 šálku nastrouhaný parmazán (volitelně)
– Čerstvý bazalka nebo petržel na ozdobu
– Šťáva z 1 citronu
Instrukce
1. Předehřátí trouby: Předehřejte troubu na 200 °C. Připravte velký plech na pečení, vyložením ho pečicím papírem.
2. Příprava orzo: Vařte orzo podle návodu na obalu do al dente. Sceďte a dejte stranou.
3. Pečení zeleniny: Na připravený plech na pečení smíchejte cuketu, červenou papriku, žlutou papriku, cherry rajčata, růžičky brokolice a červenou cibuli s 2 lžícemi olivového oleje, česnekem, oregánem, bazalkem, solí a pepřem. Rozprostřete zeleninu v jedné vrstvě a pečte v předehřáté troubě po dobu 20-25 minut, dokud nezměknou a mírně nedohrní.
4. Kombinování ingrediencí: Ve velké míse smíchejte pečenou zeleninu s uvařeným orzo. Zakápějte zbývající lžící olivového oleje a citrónovou šťávou. Opatrně promíchejte.
5. Přidání volitelného sýra: Pokud chcete, vmíchejte nastrouhaný parmazán pro další vrstvu chuti.
6. Závěrečné doteky: Přendejte orzo primavera do servírovací misky, ozdobte čerstvým bazalkem nebo petrželí a podávejte teplé nebo v pokojové teplotě. Dobrou chuť!
Tato nádherná přepálená Orzo Primavera spojuje svěžest zahrady s pohodlnými těstovinami, což z ní činí ideální jídlo pro teplá setkání nebo útulné večery doma.