Rougail Saucisse: Chutná kreolská klobása vařená v koření a aromatických bylinkách
Rougail Saucisse je tradiční kreolské jídlo pocházející z francouzského ostrova Réunion. Tato sýrová klobása spojuje pikantní klobásy s bohatou rajčatovou omáčkou, která je proložena aromatickými bylinkami a kořením. Obvykle se podává s rýží, čímž se stává lahodným a uspokojivým jídlem, které je ideální pro jakoukoli příležitost.
Ingredience:
- 500 g uzených klobás (jako např. Andouille nebo jiná pikantní klobása)
- 1 velká cibule, jemně nakrájená
- 3 stroužky česneku, nasekané
- Kousek zázvoru o velikosti 2,5 cm, nastrouhaný
- 4 velká rajčata, nakrájená
- 2 zelené chilli papričky, nakrájené (dle chuti)
- 1 lžička kurkumového prášku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička sušeného tymiánu
- Sůl a pepř dle chuti
- 3 lžíce rostlinného oleje
- Nakrájená čerstvá koriandr na ozdobu
- Vařená rýže, k podávání
Příprava:
- Začněte propíchnutím klobás vidličkou a vaření ve vodě asi 10 minut. Tím odstraníte nadbytečný tuk a zajistíte, že se uvaří rovnoměrně. Odstředěte a nechte vychladnout, pak nakrájejte klobásy na silné plátky.
- Na velkém hrnci či holandské pánvi zahřejte rostlinný olej na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a míchejte, dokud nebude průsvitná, asi 5 minut.
- Přidejte nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor do hrnce, míchejte další 2 minuty, dokud nebudou vonné.
- Přidejte nakrájená rajčata, zelené chilli, kurkumu, kmín, koriandr a tymián. Vařte asi 10 minut, dokud se rajčata nerozpadnou a koření se nespojí dohromady.
- Přidejte nakrájené klobásy do hrnce, promíchejte. Ztlumte oheň na minimum a nechte houstnout omáčku asi 20-30 minut, aby se chutě spojily a omáčka zhoustla. Osolte a opepřete dle chuti.
- Jakmile se omáčka zahustí podle vašich představ, odstraňte z tepla. Ozdobte čerstvým nakrájeným koriandrem.
- Podávejte horký Rougail Saucisse na vařené rýži. Vychutnejte si toto robustní kreolské jídlo s dokonalou kombinací koření a lahodné klobásy.
Rougail Saucisse si jistě získá srdce všech, kteří ocení odvážné chutě a utěšující dušená jídla. Aromatické koření a kouřová klobása vytvoří jídlo bohaté na chuť a tradici.