Rizoto s parmazánem s houbami a restovanými piniovými oříšky

2024-07-27
Parmesan Risotto with Mushroom Medley and Roasted Pine Nuts

Římský krém s hříbkovou směsí a restovanými piniovými oříšky

Římský krém s hříbkovou směsí a restovanými piniovými oříšky je luxusní a cremové italské jídlo, které kombinuje bohaté chutě parmazánu, sortimentu gurmánských hub a lahodné chroupání restovaných piniových oříšků. Toto jídlo se hodí jako elegantní hlavní chod, perfektní pro večírky nebo jako pohodové večerní jídlo doma.

Ingredience:
– 1 hrnek rýže Arborio
– 1/2 hrnku suchého bílého vína
– 4 hrnky kuřecího nebo zeleninového vývaru
– 1 hrnek nastrouhaného parmazánu
– 1 hrnek směsných hub (např. křemenáč, šiška a ústřice), nakrájených
– 1 malá cibule, jemně nakrájená
– 2 stroužky česneku, nadrobno nasekané
– 2 lžíce olivového oleje
– 2 lžíce másla
– 1/4 hrnku restovaných piniových oříšků
– Sůl a pepř podle chuti
– Čerstvá petrželka, nasekaná (jako ozdoba)

Postup:

1. Příprava vývaru: V hrnci zahřejte kuřecí nebo zeleninový vývar na mírném ohni a udržujte ho teplý po celou dobu vaření.

2. Orestujte cibuli a česnek: V kastrolu zahřejte 1 lžíci olivového oleje a 1 lžíci másla na středním ohni. Přidejte jemně nakrájenou cibuli a nadrobno nasekaný česnek. Orestujte, dokud cibule nezezlá, asi 5 minut.

3. Přidejte houby: Přidejte směsné houby do kastrolu. Orestujte, dokud houby nezměknou a nezačnou hnědnout, asi 5-7 minut. Odeberte směs hub z kastrolu a dejte stranou.

4. Orestujte rýži: Do stejného kastrolu přidejte zbývající lžíci olivového oleje. Přidejte rýži Arborio a vařte za stálého míchání, dokud okraje rýžových zrn nebudou průsvitné, asi 2-3 minuty.

5. Podlijte vínem: Přidejte suché bílé víno a stále míchejte, dokud víno není rýží zcela vstřebáno.

6. Vařte krém: Začněte přidávat teplý vývar, jednu nabíračkou po druhé, za stálého míchání a nechte každé přidání vstřebat před přidáním dalšího. Pokračujte tímto způsobem, dokud nebude rýže cremová a aldente, asi 18–20 minut.

7. Přidejte sýr a houby: Přimíchejte nastrouhaný parmazán a orestované houby. Ochutnejte solí a pepřem.

8. Dokončete máslem a piniovými oříšky: Přidejte zbývající lžíci másla a míchejte, dokud se nerozpustí a dobře spojí. Na jídlo přidejte restované piniové oříšky.

9. Ozdobte a podávejte: Ozdobte krém nasekanou čerstvou petrželkou a podávejte ihned.

Užijte si toto výtečné jídlo – Římský krém s hříbkovou směsí a restovanými piniovými oříšky, jídlo, které jistě potěší s každým lahodným soustem!

My favourite burrata recipe

Seweryn Dominsky

Seweryn Dominsky je vysoce ceněný autor a expert na nové technologie a fintech, s důrazem na průnik inovací a financí. Vystudoval magisterský program v oblasti finančních technologií na prestižní Škole businessu na Univerzitě financí a technologie, kde si vytvořil hluboké porozumění dynamice trhu a vznikajícím technologiím. Sewerynova profesionální dráha zahrnuje značné zkušenosti v JP Morgan, kde byl klíčový při vývoji strategií, které využívaly špičkové technologie k vylepšení finančních služeb. Jeho psaní odráží sofistikované chápání složitostí digitálního finančního prostředí, což činí jeho postřehy neocenitelnými pro profesionály v oboru i nadšence. Skrze svou práci Seweryn usiluje o propojení tradičního financí a technologických inovací, které přetvářejí tento sektor.

Don't Miss

Luxurious Shrimp and Lobster Bisque

Luxusní polévka s krevetami a humrem

Luxusní krevetová a humrová polévka „`html Tato luxusní krevetová a
Walnut Quinoa Vibrant Veggie Salad

Ořechový salát s kvinoou a živými zeleninami

Vibrující zeleninový salát se vlašským ořechem a kvinoou „`html Salát