Rigatoni alla Genovese: Srdnaté italské těstoviny ideální pro nadšence pomalého vaření

2024-07-28
Rigatoni alla Genovese: A Hearty Italian Pasta Dish Perfect for Slow Cooking Enthusiasts

Rigatoni alla Genovese: Sytá italská těstovinová směs perfektní pro nadšence pomalého vaření

„`html

Rigatoni alla Genovese je klasické italské jídlo známé svými bohatými a lahodnými chutěmi. Pocházející ze oblasti Neapolu spíše než z Janova, toto jídlo obsahuje pomalu vařené cibule a jemné hovězí maso, které proměňuje skromné ingredience v luxusní těstovinový zážitek. Perfektní pro útulnou večeři, toto jídlo je oblíbené pro své lahodné, rozplývající se v ústech výsledky.

Ingredience:

  • 500g těstovin rigatoni
  • 800g hovězího masa (hovězí krk), nakrájeného na větší kusy
  • 1,5 kg cibule, na tenké plátky
  • 2 stonky celeru, nakrájené
  • 2 mrkve, nakrájené
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 šálek suchého bílého vína
  • 1 šálek hovězího vývaru
  • 1 větvička čerstvého rozmarýnu
  • 2 bobkové listy
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1/4 šálku nastrouhaného parmazánu (volitelně)
  • Olivový olej

Instrukce:

  1. ###Příprava: Začněte přípravou všech zeleninových ingrediencí. Na tenké plátky nakrájejte cibuli, nasekejte celer a mrkev a nastrouhejte česnek.
  2. ###Vaření masa: V hrnci rozpalte několik lžic olivového oleje na střední síle. Orestujte kousky masa ze všech stran, dokud nezezlhnou. Maso vyjměte z hrnce a dejte stranou.
  3. ###Vaření zeleniny: Do stejného hrnce přidejte trochu olivového oleje, pokud je potřeba, a pak přidejte cibuli, celer a mrkev. Vařte za občasného míchání, dokud cibule nekaramelizují a zelenina není měkká, asi 30 minut.
  4. ###Odšťavování: Přidejte nastrouhaný česnek a vařte další minutu. Přilijte bílé víno a oškrabejte dno hrnce od nažloutlých částí.
  5. ###Vaření guláše: Vraťte maso zpět do hrnce, pak přidejte hovězí vývar, rozmarýn a bobkové listy. Osolte a opepřete. Hrnec přikryjte poklicí, snižte teplotu na minimum a nechte jemně vařit asi 2-3 hodiny, nebo dokud nebude maso měkké a rozpadající se.
  6. ###Vaření těstovin: Asi 20 minut před dokončením směsi s masem uvařte rigatoni v rozpálené osolené vodě podle pokynů na obalu, dokud nebudou al dente. Uchopte 1 šálek vody, ve které se vařily těstoviny, a pak těstoviny sceďte.
  7. ###Kombinování ingrediencí: Vyjměte z masa rozmarýn a bobkové listy. Maso rozmějte vidličkou na menší kousky a pak horké rigatoni přidejte přímo do hrnce s masem a cibulí. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu ze zbývající vody z vaření těstovin, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
  8. ###Servírování: Podávejte Rigatoni alla Genovese horké, ozdobené nastrouhaným parmazánem, pokud si přejete. Užijte si s robustním červeným vínem a plátkem křupavého chleba.

„`

Don't Miss

Herb-Infused Lemon Garlic Shrimp Risotto

Bylinkově kořeněný krevetový rizoto s citrónovým česnekem

Bylinkový rizoto s krevetami, citronem a česnekem Toto lahodné bylinkové
Heavenly Vegetable Tart with Herb Infusion

Nebeský zeleninový koláč s bylinkovým nálevem

Rajský zeleninový koláč s bylinkovým nálevem Tento slaný koláč kombinuje