Plněné papriky s černou fazolí a kvinoou – Výživná a chutná večeře
„`html
Plněné papriky s černou fazolí a kvinoou jsou lahodné a zdravé jídlo ideální pro vegetariány a všechny, kteří chtějí vychutnat výživnou večeři. Tyto papriky jsou naplněny bílkovinami bohatou kvinoou, vlákninou nabitými černými fazolemi a různorodými sytě barevnými zeleninou, vše posypané roztaveným sýrem pro neodolatelný závěr. Tento pokrm nejen lahodí zraku, ale také praská ve chutích a texturách, které uspokojí vaše chuťové pohárky.
Suroviny:
- 4 velké papriky (libovolné barvy)
- 1 šálek kvinoi, propláchnutá
- 1 plechovka (15 oz) černých fazolí, sceděná a propláchnutá
- 1 šálek kukuřičných zrn (čerstvých, konzervovaných nebo zmražených)
- 1 malá červená cibule, jemně nasekaná
- 1 šálek nasekaných rajčat
- 1 šálek nastrouhaného sýra (cheddar, mozzarella nebo vaše oblíbená směs)
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička uzené papriky
- Sůl a pepř podle chuti
- S čerstvou koriandr na ozdobu (volitelně)
- 1 limetka, nakrájená na čtvrtky (volitelně)
Postup:
- Předehřejte troubu na 375°F (190°C).
- Odstřihněte vrcholky paprik a vyjměte semena a blány. Odložte.
- V hrnci přiveďte k varu 2 šálky vody. Přidejte propláchnutou kvinoiu, snižte teplotu na minimum, přiklopte a vařte přibližně 15 minut, nebo dokud nebude kvinoia uvařená a voda absorbována. Vidličkou proklepněte a odložte.
- V pánvi ohrřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte nakrájenou červenou cibuli a vařte, dokud nezměkne, asi 3-4 minuty.
- Přidejte nasekaný česnek, kmín a uzenou papriku a vařte další minutu, dokud nezačne vonět.
- Vmíchejte nastrouhaná rajčata, fazole, kukuřici a uvařenou kvinoiu. Dochutíme solí a pepřem. Vařte 5-7 minut, občas míchejte, dokud se všechno dobře nespojí a neohřeje.
- Odstavte pánev z tepla a vmíchejte polovinu nastrouhaného sýra.
- Každou papriku naplňte směsí kvinoie, mírně ji zaleťte. Plněné papriky položte do zapékací mísy.
- Nasadíme zbylý nastrouhaný sýr na vrch plněných paprik.
- Zapečte v předehřáté troubě po dobu 25-30 minut, nebo dokud papriky nezměknou a sýr se neroztaví a nezačne bublat.
- Vyjměte z trouby a nechte chvíli vychladnout před podáním. Jestli chcete, ozdobte čerstvým koriandrem a limetkovými čtvrtkami.
Dobrou chuť při konzumaci Plněných paprik s černou fazolí a kvinoou!
„`