Quinoa plněné papriky s fazolemi – Výživná a lahodná jídla

2024-09-02
Quinoa Black Bean Stuffed Peppers – A Nutrient-Dense, Flavorful Meal

Plněné papriky s černou fazolí a kvinoou – Výživná a chutná večeře

„`html

Plněné papriky s černou fazolí a kvinoou jsou lahodné a zdravé jídlo ideální pro vegetariány a všechny, kteří chtějí vychutnat výživnou večeři. Tyto papriky jsou naplněny bílkovinami bohatou kvinoou, vlákninou nabitými černými fazolemi a různorodými sytě barevnými zeleninou, vše posypané roztaveným sýrem pro neodolatelný závěr. Tento pokrm nejen lahodí zraku, ale také praská ve chutích a texturách, které uspokojí vaše chuťové pohárky.

Suroviny:

  • 4 velké papriky (libovolné barvy)
  • 1 šálek kvinoi, propláchnutá
  • 1 plechovka (15 oz) černých fazolí, sceděná a propláchnutá
  • 1 šálek kukuřičných zrn (čerstvých, konzervovaných nebo zmražených)
  • 1 malá červená cibule, jemně nasekaná
  • 1 šálek nasekaných rajčat
  • 1 šálek nastrouhaného sýra (cheddar, mozzarella nebo vaše oblíbená směs)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička uzené papriky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • S čerstvou koriandr na ozdobu (volitelně)
  • 1 limetka, nakrájená na čtvrtky (volitelně)

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 375°F (190°C).
  2. Odstřihněte vrcholky paprik a vyjměte semena a blány. Odložte.
  3. V hrnci přiveďte k varu 2 šálky vody. Přidejte propláchnutou kvinoiu, snižte teplotu na minimum, přiklopte a vařte přibližně 15 minut, nebo dokud nebude kvinoia uvařená a voda absorbována. Vidličkou proklepněte a odložte.
  4. V pánvi ohrřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte nakrájenou červenou cibuli a vařte, dokud nezměkne, asi 3-4 minuty.
  5. Přidejte nasekaný česnek, kmín a uzenou papriku a vařte další minutu, dokud nezačne vonět.
  6. Vmíchejte nastrouhaná rajčata, fazole, kukuřici a uvařenou kvinoiu. Dochutíme solí a pepřem. Vařte 5-7 minut, občas míchejte, dokud se všechno dobře nespojí a neohřeje.
  7. Odstavte pánev z tepla a vmíchejte polovinu nastrouhaného sýra.
  8. Každou papriku naplňte směsí kvinoie, mírně ji zaleťte. Plněné papriky položte do zapékací mísy.
  9. Nasadíme zbylý nastrouhaný sýr na vrch plněných paprik.
  10. Zapečte v předehřáté troubě po dobu 25-30 minut, nebo dokud papriky nezměknou a sýr se neroztaví a nezačne bublat.
  11. Vyjměte z trouby a nechte chvíli vychladnout před podáním. Jestli chcete, ozdobte čerstvým koriandrem a limetkovými čtvrtkami.

Dobrou chuť při konzumaci Plněných paprik s černou fazolí a kvinoou!
„`

Joe Roshkovsky

Joe Roshkovsky je zkušený autor a myšlenkový lídr v oblastech nových technologií a fintech. Má titul bakaláře v oboru ekonomie z prestižní University of Michigan, kde absolvoval s vyznamenáním. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru začal Joe svou kariéru v Nexon Innovations, přední firmě v oblasti finančních technologických řešení. Tam zdokonalil své odborné znalosti v oblasti digitálních financí, datové analýzy a vývoje produktů. Joeovo pronikavé psaní odráží jeho odhodlání zkoumat průnik financí a technologií a nabízí čtenářům cenné postřehy do rychle se vyvíjejícího prostředí. Jeho práce byla zveřejněna v řadě průmyslových publikací, což ho ustanovilo jako důvěryhodný hlas v diskurzu fintechu. Když nepisuje, Joe rád mentoruje ambiciózní profesionály v technologickém oboru a přispívá do diskusí o etickém využívání technologií.

Don't Miss

Venezuelan Quesillo: Creamy Caramel Flan with a Touch of Vanilla

Venezuelský quesillo: Krémový karamelový flan s nádechem vanilky

Venezuelský Quesillo: Krémový karamelový flan s nádechem vanilky Quesillo je
Double Baked Cheddar and Broccoli Casserole

Dvojitě pečená zapékaná brokolice s cheddarem

Dvojitě pečený kaserol s cheddarem a brokolicí Ponořte se do