Quiniové pilaf s granátovými semínky a směsí zeleniny: Chuťově bohatá a nutričně hodnotná lahůdka
Quiniový pilaf s granátovými semínky a směsí zeleniny je živá, zdravá pochoutka, která spojuje výživnou quinou s osvěžujícím náporem granátových semínek a zdravými přednostmi smíchané zeleniny. Tento pokrm je ideální pro sytý oběd nebo večeři, která vaše hosty ohromí svými barvami a chutěmi. Kombinace textur a chutí vytváří nezapomenutelný zážitek z jídla.
Suroviny:
- 1 hrnek quinoy, omyté
- 2 hrnky zeleninového vývaru
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 1 paprika, nakrájená na kostičky
- 1 cuketa, nakrájená na kostičky
- 1 mrkev, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 hrnek granátových semínek
- 1/4 hrnku nasekané čerstvé petržele
- Sůl a pepř podle chuti
- Klíčky citronu k podávání (volitelné)
Postup:
- V hrnci přiveďte zeleninový vývar k varu. Přidejte omytou quinou, snižte teplotu na minimum, přiklopte a vařte přibližně 15 minut, dokud quinoa nenasaje veškerou tekutinu a zrna nezměknou. Vidličkou prohrabejte a dejte stranou.
- Mezitím si rozpalte olivový olej na velké pánvi na středním ohni. Přidejte jemně nakrájenou cibuli a restujte, dokud nebude průhledná, asi 5 minut.
- Přidejte papriku, cuketu a mrkev na pánev. Vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 5-7 minut, občas míchejte.
- Vmíchejte nastrouhaný česnek a vařte další minutu, dokud se nezačne vůně uvolňovat.
- Přidejte vařenou quinou na pánev se zeleninou. Dobře promíchejte. Osolte a opepřete podle chuti.
- Odeberte z tepla a opatrně vmíchejte granátová semínka a nasekanou petržel.
- Podávejte teplé, zdobené klíčky citronu, pokud chcete.
Užijte si svůj Quiniový pilaf s granátovými semínky a směsí zeleniny, pokrm, který je stejně krásný na pohled jako lahodný na chuť!