Quinoa a zeleninová smaženice s vermuthovou polevou: Výživná a chutná lahůdka

2024-07-02
Quinoa and Vegetable Stir-Fry with Vermouth Glaze: A Nutritious and Flavorful Delight

„`html

Quinoa a zeleninový stir-fry s vermutovou polevou: Výživná a chutná lahůdka

Quinoa a zeleninový stir-fry s vermutovou polevou je sytá a zdravá pochoutka, která kombinuje bohatou na bílkoviny quinou s pestrou řadou zeleniny, vše spojené svábnou a aromatickou vermutovou polevou. Toto jídlo je ideální pro rychlou večeři během týdne nebo plánovaná setkání, nabízí rozmanité kombinace textur a chutí, které si jistě zamiluje každý jazýček.

Ingredience:
– 1 hrnek quinoy
– 2 hrnky zeleninového vývaru nebo vody
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 červená paprika, nakrájená
– 1 žlutá paprika, nakrájená
– 1 cuketa, nakrájená
– 1 hrnek růžičkového květáku
– 1/2 hrnku lusky hrášku
– 1 střední mrkev, na nudličky
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 1/4 hrnku suchého vermutu
– 2 lžíce sójové omáčky
– 1 lžička sezamového oleje
– 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
– Sůl a pepř podle chuti
– 2 jarní cibulky, nasekané
– 1 lžíce sezamových semínek (volitelně, jako ozdoba)

Postup:
1. Quinou opláchněte pod studenou vodou. V hrnci smíchejte quinou a zeleninový vývar (nebo vodu). Přiveďte k varu na středním plameni, poté snižte na simmer. Zakryjte a vařte asi 15 minut, nebo dokud nebude quinoa průsvitná a tekutina absorbována. Lžící promíchejte a odložte.

2. Na velké pánvi nebo woku zahřejte olivový olej na středně silném plameni. Přidejte nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor, osmahněte asi 1 minutu, dokud voní.

3. Přidejte do pánve červenou papriku, žlutou papriku, cuketu, růžičkový květák, lusky hrášku a mrkev. Zeleninu restujte asi 5-7 minut, nebo dokud nebude křupavě měkká.

4. Přilijte suchý vermut a sójovou omáčku, promíchejte, aby se zelenina steakla rovnoměrně. Nechte směs probublat asi 2 minuty, dokud se poleva mírně nezahustí.

5. Přidejte vařenou quinou do pánve, dobře promíchejte s glazovanou zeleninou. Zakápějte sezamovým olejem, ochuťte solí a pepřem podle chuti.

6. Podávejte stir-fry teplé, ozdobené nasekanou jarní cibulkou a posypané sezamovými semínky, pokud si přejete.

Užijte si Quinový a zeleninový stir-fry s vermutovou polevou, chutné a výživné jídlo plné barev!

Vegetable Stir Fry so easy, there won't be A LOT ON YOUR PLATE

„`

Seweryn Dominsky

Seweryn Dominsky je vysoce ceněný autor a expert na nové technologie a fintech, s důrazem na průnik inovací a financí. Vystudoval magisterský program v oblasti finančních technologií na prestižní Škole businessu na Univerzitě financí a technologie, kde si vytvořil hluboké porozumění dynamice trhu a vznikajícím technologiím. Sewerynova profesionální dráha zahrnuje značné zkušenosti v JP Morgan, kde byl klíčový při vývoji strategií, které využívaly špičkové technologie k vylepšení finančních služeb. Jeho psaní odráží sofistikované chápání složitostí digitálního finančního prostředí, což činí jeho postřehy neocenitelnými pro profesionály v oboru i nadšence. Skrze svou práci Seweryn usiluje o propojení tradičního financí a technologických inovací, které přetvářejí tento sektor.

Don't Miss

Sweet and Spicy Honeydew Watermelon Salad

Slad z medového melounu a okurky

Sladký a pikantní salát z medového a vodního melounu „`html
Nutty Vegetarian Quinoa Tabbouleh: A Fresh and Healthy Twist on a Classic Salad

Bláznivý vegetariánský quinua tabbouleh: Čerstvá a zdravá variace na klasický salát

Skořicová vegetariánská quinoo tabbouleh: Čerstvý a zdravý zvrat klasického salátu