Quinoa a zeleninová quiche: Lahodná pochoutka plná výživných látek

2024-08-28
Quinoa and Vegetable Quiche: Savory Delight with Nutritious Goodness

Quinoa a Zeleninový Quiche: Pikantní Požitek s Nutritivní Dobroty

Quinoa a Zeleninový Quiche je lahodné, nutričně ceněné jídlo, které spojuje starověké zrno quinoa a směs živých zelenin v lehké, křehké kůře. Tento quiche je ideální na snídani, brunch nebo dokonce lehkou večeři. Jeho zdravé ingredience uspokojí vaše chuťové buňky a dodají vašemu tělu zásadní živiny.

Ingredience:
– 1 hrnek quinoi
– 2 hrnky vody
– 1 předpřipravená kůra na koláč
– 1 lžíce olivového oleje
– 1 středně velká cibule, jemně nasekaná
– 2 stroužky česneku, jemně nasekané
– 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
– 1 cuketa, nakrájená na kostičky
– 1 hrnek špenátu, nasekaný
– 1 hrnek cherry rajčat, rozpůlená
– 4 velká vejce
– 1 hrnek mléka
– 1/2 hrnku nastrouhaného parmazánu
– 1/2 lžičky soli
– 1/2 lžičky černého pepře
– 1/4 lžičky muškátového oříšku
– 1/4 lžičky uzené papriky
– Čerstvé lístky bazalky na ozdobu (nepovinné)

Postup:

1. Předehřejte troubu: Předehřejte troubu na 190°C.

2. Uvařte quinoi: Quinoi opláchněte pod studenou vodou. Quinoi a vodu dejte do středně velkého hrnce a přiveďte k varu. Snížete teplotu, přiklopte a nechte vařit na mírném plameni asi 15 minut, nebo dokud se voda nevsákne a quinoa nebude měkká. Vidličkou promíchejte a nechte vychladnout.

3. Připravte zeleninu: Zatímco se vaří quinoa, na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a česnek, dokud nezačnou vonět a nezezlátnou. Přidejte nakrájenou papriku, cuketu a špenát na pánev. Vařte, dokud není zelenina měkká a přebytečná vlhkost vyprchá. Odstavte z ohně a dejte stranou.

4. Připravte kůru na koláč: Předpřipravenou kůru na koláč vložte do 9-inch formy na koláč. Odřízněte přebytečné těsto a podle libosti ohněte okraje. Spodní a boční části propíchejte vidličkou, aby se nedutala. Předpečte kůru asi 8 minut, aby zůstala křupavá. Vyndejte z trouby a nechte stranou.

5. Vytvořte náplň: V míse smíchejte vejce, mléko, nastrouhaný parmazán, sůl, pepř, muškátový oříšek a uzenou papriku. Přidejte uvařenou quinoa a osmahanou zeleninu do směsi se vajíčky. Důkladně promíchejte.

6. Sestavte quiche: Náplň nalijte do předpečené kůry na koláč. Rozložte rozpůlená cherry rajčata na vrch náplně pro barevný a chuťový kontrast.

7. Pečte quiche: Quiche vložte do předehřáté trouby a pečte 35-40 minut, nebo dokud není střed pevný a vrchní část zlatavá. Vidlička vložená do středu by měla vyjít čistá.

8. Nechte vychladnout a podávejte: Nechte quiche asi 10 minut vychladnout před krájením. Ozdobte čerstvými lístky bazalky, pokud chcete.

Užijte si Quinoa a Zeleninový Quiche teplý nebo v pokojové teplotě. Toto jídlo skvěle ladí s čerstvým zeleným salátem nebo šálkem horkého čaje. Dobrou chuť!

Don't Miss

Pumpkin and Bean Soup: A Hearty Autumn Delight

Dýňová a fazolová polévka: Srdnatý podzimní lahůdka

„`html Dýňová polévka s fazolemi: Srdnaté podzimní pohoštění Tato pohlcující
Vibrant Jollof Rice with Bell Peppers and Juicy Vegetables

Živá Jollof rýže s paprikami a šťavnatou zeleninou.

Živá Jollof rýže s paprikami a šťavnatou zeleninou Popis: Jollof