Quinoa a tvarohové enchilady: Nutritivní variace na mexickou klasiku

2024-06-12
Quinoa and Quark Enchiladas: A Nutritious Twist on a Mexican Classic

Quiniové a tvarohové enchilady: Nutričně bohatá verze mexické klasiky

Tyto Quiniové a tvarohové enchilady kombinují krémovou texturu tvarohu s oříškovou chutí quinoa, zabaleny v měkkých tortillových plackách a zalité bohatou domácí omáčkou enchilady. Tento pokrm nabízí rozkošnou fúzi textur a chutí, dělající z něj jedinečný a výživný přídavek na vašem stolu.

Ingredience:

Na enchilady:
1. 1 hrnek quinoa, opláchnutá a osušená
2. 2 hrnky vody nebo zeleninového vývaru
3. 1 hrnek tvarohu
4. 1 hrnek vařených černých fazolí, opláchnutých a osušených
5. 1 malá červená paprika, jemně nasekaná
6. 1 malá žlutá cibule, jemně nasekaná
7. 1 hrnek kukuřičných zrn (čerstvých nebo mražených)
8. 1/4 hrnku čerstvého koriandru, nasekaného
9. 2 hrnky strouhaného sýra (cheddar nebo Monterey Jack)
10. 8 velkých tortillových placků

Na enchiládovou omáčku:
1. 2 lžíce olivového oleje
2. 2 lžíce hladké mouky
3. 3 lžíce chilli prášku
4. 1/2 lžičky česnekového prášku
5. 1/2 lžičky cibulového prášku
6. 1/2 lžičky mletého kmínu
7. 1/2 lžičky sušeného oregana
8. 2 hrnky zeleninového vývaru
9. Sůl a pepř podle chuti

Postup:

1. Připravte quinou:
– V hrnci smíchejte quinou a vodu (nebo zeleninový vývar). Přiveďte k varu, pak snižte teplotu, přikryjte a vařte na mírném ohni asi 15 minut, nebo dokud nebude quinoa měkká a voda absorbována. Vidličkou rozprostřete a dejte stranou.

2. Připravte enchiládovou omáčku:
– Na pánvi zahřejte olivový olej na středním ohni. Vmíchejte mouku a vařte 1 minutu, neustále míchejte, dokud nevznikne jemná omáčka.
– Vmíchejte chilli prášek, česnekový prášek, cibulový prášek, kmín a oregano, a vařte dalších 30 sekund.
– Postupně vmíchejte zeleninový vývar až do hladka. Přiveďte omáčku k varu a vařte asi 10 minut, nebo dokud nezhoustne. Osolte a opepřete podle chuti. Dejte stranou.

3. Připravte náplň:
– V míse smíchejte uvařenou quinou, tvaroh, černé fazole, červenou papriku, žlutou cibuli, kukuřici a koriandr. Dobře promíchejte.

4. Sestavte enchilady:
– Troubu předehřejte na 190°C. Vymažte velkou pekáč.
– Vezměte jednu tortillu a dejte asi 1/2 hrnku quinové náplně na střed. Placku přetočte a položte ji švem dolů do pekáče. Opakujte s ostatními tortillami a náplní.
– Enchiládovou omáčkou zalijte připravené enchilady, aby byly celé pokryty. Na povrch posypte strouhaným sýrem.

5. Pečení enchilad:
– Pekáč přikryjte a pečte v předehřáté troubě 20 minut.
– Odstraňte fólii a pokračujte v pečení dalších 10-15 minut, nebo dokud se sýr nerozpustí a nezačne bublat.

6. Podávejte:
– Nechte enchilady chvíli vychladnout před podáváním. Podávejte s dalším koriandrem, zakysanou smetanou nebo plátky avokáda podle chuti. Užijte si své jedinečné a chutné Quiniové a tvarohové enchilady!

Rabbit mom, served today

Mariusz Lewandowski

Mariusz Lewandowski je zkušený autor a odborník v oboru, který se specializuje na nové technologie a fintech. Má magisterský titul v oboru informatiky z prestižní Hochschule für Technik und Wirtschaft, kde si vybudoval hluboké porozumění průsečíku technologií a financí. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru Mariusz pracoval s předními firmami, včetně Synvex Technologies, kde hrál klíčovou roli při vývoji inovativních finančních řešení, která využívají nejmodernější technologie. Jeho pronikavé články, které byly publikovány v různých odborných časopisech, odrážejí záv commitment k demystifikaci složitých konceptů a zkoumání transformativního dopadu fintechu na globální ekonomiku. Mariusz neustále usiluje o vzdělávání a inspirování ostatních ohledně budoucnosti technologií ve financích.

Don't Miss

Vivacious Venetian Vegetable Vignole: A Scrumptious Seasonal Italian Stew

Živá Benátská zeleninová vignola: Vynikající sezónní italský guláš.

Rozvážný italský letní krmový zelí v benátském stylu: Lahodný sezónní
Delightful Traditional Scottish Shortbread

Očarující tradiční skotský shortbread

Výtečné tradiční skotské sušenky Sušenky shortbread jsou klasické skotské pečivo