Quenelle de Brochet with Nantua Sauce: A French Culinary Masterpiece

Quenelle de Brochet s Nantujskou omáčkou: Francouzské kulinářské mistrovské dílo

Quenelle de Brochet, sofistikované francouzské jídlo, obsahuje jemné rybí knedlíky vyrobené z štiky a zabalené v lahodné smetanové omáčce. Tato gastronomická lahůdka je obvykle podávána s Nantujskou omáčkou, bohatou, chutnou směsí z čerstvého máslového máska, ocásků raků a špetky bílého vína. Ideální pro speciální příležitosti, toto jídlo exemplifikuje jemnost francouzské kuchyně.

Suroviny:

Na Quenelles:
– 450 g filetů štiky, zbavených kůže a kostí
– 300 ml vody
– 60 g másla
– 120 g hladké mouky
– 4 vejce
– 120 ml smetany ke šlehání
– Sůl a bílý pepř podle chuti

Na Nantujskou omáčku:
– 4 lžíce čerstvého máslového máska
– 240 ml rybího vývaru
– 2 lžíce mouky
– 60 ml bílého vína
– 120 ml smetany ke šlehání
– 60 ml rajčatového protlaku
– 100 g ocásků raků, uvařených a oloupaných
– Sůl a pepř podle chuti

Postup:

1. Příprava Quenelles:
1. Jemně nasekejte filety štiky a vložte je do mixéru. Rozmixujte dohladka.
2. V hrnci přiveďte vodu s máslem k varu. Odstavte z tepla a najednou přidejte mouku. Silně míchejte, dokud se směs nespojí do koule a neoddělí se od stěn hrnce.
3. Vraťte hrnec na střední oheň a vařte za neustálého míchání po dobu 2 minut, aby se těsto mírně vysušilo.
4. Odstavte z tepla a vlijte do něj vejce po jednom, dokud nebude těsto hladké a lesklé.
5. Vmíchejte do směsi rozmixovanou štiku, smetanu ke šlehání, sůl a bílý pepř, dokud není vše dobře spojeno.
6. Tvarujte směs do quenellů (oválných tvarů) pomocí dvou lžic. Dovraťte velký hrnec osolené vody k mírnému vaření, nikoli k prudkému varu.
7. Jemně umístěte quenelles do simmerující vody a vařte po dobu 15-20 minut, dokud nevyplavou na hladinu a nebudou pevné na dotek. Vyjměte pomocí děrovací lžíce a nechte odkapat na papírových ubrouscích.

2. Příprava Nantujské omáčky:
1. Máslo z čerstvého máslového máska rozpuste na středním ohni. Vmíchejte mouku a vařte 2-3 minuty, abyste vytvořili jíšku.
2. Postupně zašlehejte rybí vývar a víno, přivedete k varu. Snížte teplotu na simmer a vařte, dokud omáčka nezhoustne.
3. Vmíchejte smetanu ke šlehání a rajčatový protlak a simmerujte dalších 5 minut.
4. Přidejte ocásky raků, vařte dokud se neprohřejí. Ochutnejte solí a pepřem.

3. Sestavení pokrmu:
1. Předehřejte troubu na 175°C.
2. Položte uvařené quenelles do máslem vymazaného pekáčku. Nalijte Nantujskou omáčku na vrch, zajistěte, aby byly quenelles dobře obalené.
3. Pečte v předehřáté troubě po dobu 10-15 minut, dokud omáčka nezakypří a quenelles se nezahřejí.
4. Podávejte okamžitě, ozdobte dalšími ocásky raků nebo čerstvými bylinkami, pokud si přejete.

Užijte si své Quenelle de Brochet s Nantujskou omáčkou, opravdu elegantní a nezapomenutelný jídelní zážitek!

The source of the article is from the blog windowsvistamagazine.es