Prime Mediterranean Delight: A Sumptuous Pilaf with Marinated Duck

Prime Středomořský požitek: Výtečný pilaf s marinovanou kachnou

Tento výtečný středomořský požitek je luxusní pokrm, který spojuje aromatické chutě ochucené rýžového pilafu s lahodnou, marinovanou kachnou. Kachna je marinována v bohaté směsi koření, bylinek a citrusů, poté dokonale osmažena, vytvářející něžné a chutné hlavní jídlo. Podávaná s voňavým pilafem nasáklým zeleninou a bylinkami, tento pokrm jistě okouzlí Vaše chuťové buňky. Postupujte podle této receptury, abyste na svůj stůl přinesli lahodnou chuť Středomoří.

### Ingredience

Pro Marinovanou kachnu:
– 4 kachní prsa
– 2 velké stroužky česneku, nasekané
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička mletého koriandru
– 1 lžička uzené papriky
– 2 lžíce olivového oleje
– Šťáva z 1 citronu
– Sůl a pepř, dle chuti

Pro Pilaf:
– 1 ½ šálky dlouhozrnné rýže
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 velká cibule, jemně nasekaná
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 červená paprika, nakrájená
– 1 žlutá paprika, nakrájená
– 2 ½ šálky kuřecího nebo zeleninového vývaru
– 1 lžička mleté kurkumy
– ½ lžičky mleté nové koření
– ½ šálku mraženého hrášku, rozmraženého
– ¼ šálku nasekané čerstvé petržele
– Sůl a pepř, dle chuti

### Pokyny

1. **Marinování kachny:**
– Ve velké míse smíchejte nasekaný česnek, mletý kmín, mletý koriandr, uzenou papriku, olivový olej a citronovou šťávu. Ochutnejte solí a pepřem.
– Vložte kachní prsa do mísy, zajistěte, aby byla dobře obalena marinádou. Zakryjte a nechte odpočívat v chladničce nejméně 2 hodiny, ideálně přes noc pro intenzivnější chuť.

2. **Příprava Pilafu:**
– Rýži důkladně opláchněte pod studenou vodou, dokud voda nebude čistá. Propláchnutou rýži sceděte a odložte.
– Rozpalte olivový olej ve velkém hrnci na střední teplotu. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte, dokud nebude sklenutá, asi 5 minut.
– Přidejte nasekaný česnek a papriky a vařte dalších 3-4 minuty, dokud nezměknou.
– Přidejte rýži a vařte 1-2 minuty, aby zrnka byla jemně opečená.
– Přilijte vývar, přidejte kurkumu, nové koření, sůl a pepř. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu, přiklopte a nechte vařit na mírném ohni 15-20 minut, nebo dokud nebude rýže měkká a tekutina nasáknutá.
– Vidličkou povzdušněte pilaf a vmíchejte rozmražený hrášek a nastrouhanou petrželku. Držte teplé, dokud nebude připraveno jídlo podávat.

3. **Příprava kachny:**
– Předehřejte velkou pánev na středně vysokou teplotu.
– Kachní prsa vyjměte z chladničky a nechte je dosáhnout místnosti teploty.
– Kachní prsa vložte do rozpálené pánve s kůží dolů. Osmazte 5-6 minut, dokud nebude kůže křupavá a zlatohnědá.
– Otočte kachní prsa a vařte dalších 4-5 minut, nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 57°C pro středně opečenou nebo déle, pokud preferujete více prosmaženou.
– Kachní prsa vyjměte z pánve a nechte je odpočívat 5 minut před krájením.

4. **Podávání:**
– Tenkými plátky nakrájejte kachní prsa a podávejte je na lůžku aromatického rýžového pilafu. Ozdobte podle chuti přidanou petrželkou.

Užijte si svůj Prime Středomořský požitek: Výtečný pilaf s marinovanou kachnou!

The source of the article is from the blog guambia.com.uy