Provensálská daube: Chutné francouzské hovězí dušené maso se zeleninou a bylinkami

2024-07-16
Provencal Daube: A Flavorful French Beef Stew with Vegetables and Herbs

Provencalská Daube: Chutný francouzský hovězí guláš s zeleninou a bylinkami

Provencalská Daube je tradiční francouzský guláš, který přetéká robustními chutěmi. Vyrobíte ho s hovězím masem, aromatickým zeleninou, červeným vínem a kyticí bylinek. Toto pokrm, který se dusí k dokonalosti, přináší tradiční a sýtné jídlo. Pomalý vařicí proces dochucuje maso a umožňuje, aby se víno a bylinky pronikly do každé složky s hloubkou chuti, která je prostě neodolatelná.

Suroviny:
– 0,9 kg hovězí plec, nakrájené na kousky
– 3 šálky červeného vína (nejlépe plněného, jako je Côtes du Rhône)
– 1 velká cibule, nakrájená
– 2 mrkve, oloupané a nakrájené
– 2 stonky celeru, nakrájené
– 4 stroužky česneku, nasekané
– 1 velký rajče, nakrájené (nebo 1 šálek konzervovaných nakrájených rajčat)
– 1-2 lžíce olivového oleje
– 1 bobkový list
– 1 větvička tymiánu
– 1 větvička rozmarýnu
– 1 lžíce rajčatového protlaku
– 1 šálek hovězího vývaru
– Sůl a pepř podle chuti

Příprava:
1. Marinování masa: Maso dejte do velké mísy a zalijte ho červeným vínem. Zakryjte a nechte marinovat v lednici nejméně 4 hodiny, ideálně přes noc.

2. Příprava zeleniny: Nakrájejte cibuli, mrkev a celer. Nastrouhejte česnek a nakrájejte rajče.

3. Opečení masa: Maso vyjměte z marinády a osušte papírovým ubrouskem. Marinádu sceďte a dejte ji stranou. Ve velkém hrnci nebo nizozemském hrnci zahřejte olivový olej na střední oheň. Přidejte kousky masa a opečte je ze všech stran dozlatova. Maso vyjměte a dejte stranou.

4. Restování zeleniny: Ve stejném hrnci přidejte nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Restujte, dokud zelenina nezměkne a cibule nezprůsvitní. Přidejte nastrouhaný česnek a restujte další minutu.

5. Smíchejte ingredience: Vraťte maso do hrnce se zeleninou. Přidejte nasekané rajče, rajčatový protlak a sceděnou marinádu. Přidejte bobkový list, tymián a rozmarýn. Přilijte hovězí vývar.

6. Vaření na mírném ohni: Směs přiveďte k varu, poté ztlumte oheň na minimum. Hrnec zakryjte a nechte jemně vařit 2,5 až 3 hodiny, nebo dokud maso není měkké.

7. Ochucení a podání: Po vaření ochuťte daube solí a pepřem podle chuti. Vyjměte bobkový list a větvičky bylinek. Guláš podávejte horký, ideálně s křupavým chlebem nebo přes brambory, polentu nebo těstoviny.

Užijte si nádherné a hluboce kořeněné chutě tohoto klasického francouzského guláše, skvělého pro útulný večerní pokrm.

Variante Daube Niçoise | Daube Provençale | French Beef Stew | Beef Stew | Viande En Sauce

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Soul-Warming Pumpkin and Lentil Stew: A Comforting Blend of Autumn Magic and Nutrient-Rich Goodness

Dušení dýně a čočky pro zahřátí duše: Uklidňující směs podzimní magie a výživného dobra

Představte si pokrm, který evokuje útulné objetí podzimu s každou
Hearty Chicken Paprikash: A Traditional Hungarian Comfort Dish

Srdcový kuřecí paprikáš: Tradiční maďarské pohodové jídlo

Srdcový kuřecí paprikáš: Tradiční maďarské pokrm pohody Kuřecí paprikáš je