Prosciutto obalený vepřový řízek s pečeným zeleninou a bylinkovou omáčkou

2024-07-13
Prosciutto-Wrapped Pork Tenderloin with Roasted Vegetables and Herb Sauce

Vepřová panenka obalená prosciuttem s pečenou zeleninou a bylinkovou omáčkou

Tento elegantní a chutný pokrm obsahuje něžnou vepřovou panenku obalenou v pikantním prosciuttu, pečenou do dokonalosti vedle směsi zeleniny a doplněnou bohatou bylinkovou omáčkou. Tento recept je ideální pro večírek nebo speciální rodinné jídlo, slibuje, že svým spojením textur a chutí imponuje.

Suroviny:

Na vepřovou panenku:
– 1 vepřová panenka (asi 1-1,5 libry)
– 6-8 plátků prosciutta
– Sůl a pepř podle chuti
– 2 lžíce olivového oleje
– 2 stroužky česneku, nasekané

Na pečenou zeleninu:
– 1 velký sladký brambor, oloupaný a nakrájený na kousky
– 2 mrkve, oloupané a nakrájené na plátky
– 1 červená paprika, nasekaná
– 1 žlutá paprika, nasekaná
– 1 červená cibule, nakrájená na klíčky
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 lžička sušeného tymiánu
– Sůl a pepř podle chuti

Na bylinkovou omáčku:
– 1/2 šálku čerstvé petržele, jemně nasekané
– 1/4 šálku čerstvého bazalku, jemně nasekaného
– 1/4 šálku čerstvého koriandru, jemně nasekaného
– 1/4 šálku olivového oleje
– 1 lžíce citronové šťávy
– 1 stroužek česneku, nasekaný
– Sůl a pepř podle chuti

Postup:

1. Příprava vepřové panenky:
– Předehřejte troubu na 200°C.
– Osolte a opepřete vepřovou panenku.
– Obalte panenku plátky prosciutta, překrývajíc je trochu, aby pokryly celý povrch.
– Na velké pánvi vhodné do trouby rozehřejte 2 lžíce olivového oleje na středně vysokou teplotu.
– Přidejte nasekaný česnek na pánev a osmahněte asi 1 minutu.
– Vložte obalenou panenku na pánev a zprudka opečte ze všech stran, asi 2-3 minuty na každé straně.

2. Pečení zeleniny:
– Zatímco se panenka opéká, v míse smíchejte sladký brambor, mrkev, papriky a červenou cibuli s 2 lžícemi olivového oleje, tymiánem, solí a pepřem.
– Zeleninu rovnoměrně rozprostřete na plech na pečení.

3. Pečení vepřové panenky a zeleniny:
– Přesuňte opékanou panenku na plech s zeleninou.
– Pečte v předehřáté troubě 20-25 minut, nebo dokud vnitřní teplota vepřového nedosáhne 63°C a zelenina bude měkká a lehce karamelizovaná.
– Nechte vepřové maso odpočívat 5-10 minut před krájením.

4. Příprava bylinkové omáčky:
– Zatímco se vepřové maso a zelenina pečou, smíchejte petržel, bazalk, koriandr, olivový olej, citronovou šťávu a nasekaný česnek v malé míse.
– Osolte a opepřete podle chuti a dobře promíchejte.

5. Podávání:
– Nastříhejte vepřovou panenku na medailonky.
– Pokrájenou zeleninu a kousky vepřového masa rovnoměrně rozložte na talíře.
– Přetřete bylinkovou omáčkou vepřové maso a zeleninu.
– Podávejte okamžitě a užijte si toto lahodné a elegantní jídlo.

Tato vepřová panenka obalená prosciuttem s pečenou zeleninou a bylinkovou omáčkou určitě zazáří na každém stolu. Kombinace šťavnatého vepřového masa, křupavého prosciutta, pečené zeleniny a voňavé bylinkové omáčky vytváří nezapomenutelný zážitek z jídla.

Joe Roshkovsky

Joe Roshkovsky je zkušený autor a myšlenkový lídr v oblastech nových technologií a fintech. Má titul bakaláře v oboru ekonomie z prestižní University of Michigan, kde absolvoval s vyznamenáním. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru začal Joe svou kariéru v Nexon Innovations, přední firmě v oblasti finančních technologických řešení. Tam zdokonalil své odborné znalosti v oblasti digitálních financí, datové analýzy a vývoje produktů. Joeovo pronikavé psaní odráží jeho odhodlání zkoumat průnik financí a technologií a nabízí čtenářům cenné postřehy do rychle se vyvíjejícího prostředí. Jeho práce byla zveřejněna v řadě průmyslových publikací, což ho ustanovilo jako důvěryhodný hlas v diskurzu fintechu. Když nepisuje, Joe rád mentoruje ambiciózní profesionály v technologickém oboru a přispívá do diskusí o etickém využívání technologií.

Don't Miss

Delicious Vietnamese Pho with a Twist of Prawns and Vegetables

Výborná vietnamská polévka Pho s krevetami a zeleninou{lngší formulace.}.

Výborný vietnamský Pho s přídavkem krevet a zeleniny Pho je
Authentic Italian Panettone: A Sweet, Fruity Holiday Bread

Autentický italský panettone: Sladký ovocný vánoční chléb

Autentický italský panettone: sladký, ovocný vánoční chléb Panettone je sladký