Připravený treska s fenkolem a paprikou Flex

2024-07-08
Baked Cod with Fennel and Red Pepper Flex

Pečený treska s feniklem a červeným paprikovým stroužkem

Tento pokrm kombinuje jemné chutě pečené tresky s aromatickou esencí feniklu a jemnou pikantností červeného paprikového stroužku. Je to lehké, zdravé a chutné jídlo ideální na jakoukoli příležitost. Fenikel přidává mírně sladkou chuť po anýzu, zatímco červený paprikový stroužek dodává mírně ostrou chuť k jemné tresce. Tento pokrm si můžete doplnit o páru zeleniny nebo čerstvý salát.

Suroviny:
– 4 filety tresky
– 1 velká cibule s feniklem, na tenké plátky nakrájená
– 1 červená paprika, na tenké plátky nakrájená
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 lžička červeného paprikového stroužku
– 1 citron, nastrouhaná kůra a šťáva
– 3 stroužky česneku, nasekané
– Sůl a pepř dle chuti
– Nasekaná čerstvá petrželka (na ozdobu)

Postup:

1. Předehřejte troubu na 200°C.

2. Připravte fenikel a červenou papriku: Ve velké misce smíchejte tence nakrájený fenikel a červenou papriku. Osmahněte je s 1 polévkovou lžící olivového oleje, solí a pepřem.

3. Položte zeleninovou směs jednotlivě na plech vyložený pečicím papírem.

4. Pečte zeleninu v předehřáté troubě asi 15 minut nebo dokud nezačne změkčovat.

5. Připravte tresku: Mezitím, když se zelenina peče, osušte filety tresky papírovým ubrouskem. Ořeďte obě strany každého filetu solí a pepřem.

6. Vytvořte citrónovo-česnekovou směs: V malé misce smíchejte nasekaný česnek, nastrouhanou kůru citronu, citronovou šťávu, zbývající 1 lžíci olivového oleje a červený paprikový stroužek.

7. Vyjměte zeleninu z trouby. Položte filety tresky na vrch zeleniny na plechu.

8. Zakápněte citrónovo-česnekovou směsí přes tresku a zeleninu.

9. Vraťte plech zpět do trouby a pečte dalších 12-15 minut nebo dokud není treska uvařená a snadno se rozpadá vidličkou.

10. Ozdobte a podávejte: Jakmile je treska uvařená, vyjměte plech z trouby. Ozdobte pokrm nasekanou čerstvou petrželkou a podávejte ihned s přílohou podle vašeho výběru.

Užijte si barevnou a chutnou kombinaci tohoto pečeného pokrmu s treskou, feniklem a červeným paprikovým stroužkem, pokrm, který jistě okouzlí jak rodinu, tak hosty.

Petrale Sole & Roasted Fennel - Lunch with Gianni

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Mediterranean Lemon Chicken with Israeli Couscous and Marinated Olives

Středomořské kuře s citrónem, izraelský kuskus a marinovanými olivami

Středomořské citronové kuře s izraelskou kuskusem a marinovanými olivami Tato
Mexican Street Corn Salad (Esquites)

Mexický salát s kukuřicí (Esquites)

Mexický salát s grillovaným kukuřičným esquites Esquites je lahodné mexické