Připravený treska s fenkolem a paprikou Flex

2024-07-08
Baked Cod with Fennel and Red Pepper Flex

Pečený treska s feniklem a červeným paprikovým stroužkem

Tento pokrm kombinuje jemné chutě pečené tresky s aromatickou esencí feniklu a jemnou pikantností červeného paprikového stroužku. Je to lehké, zdravé a chutné jídlo ideální na jakoukoli příležitost. Fenikel přidává mírně sladkou chuť po anýzu, zatímco červený paprikový stroužek dodává mírně ostrou chuť k jemné tresce. Tento pokrm si můžete doplnit o páru zeleniny nebo čerstvý salát.

Suroviny:
– 4 filety tresky
– 1 velká cibule s feniklem, na tenké plátky nakrájená
– 1 červená paprika, na tenké plátky nakrájená
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 lžička červeného paprikového stroužku
– 1 citron, nastrouhaná kůra a šťáva
– 3 stroužky česneku, nasekané
– Sůl a pepř dle chuti
– Nasekaná čerstvá petrželka (na ozdobu)

Postup:

1. Předehřejte troubu na 200°C.

2. Připravte fenikel a červenou papriku: Ve velké misce smíchejte tence nakrájený fenikel a červenou papriku. Osmahněte je s 1 polévkovou lžící olivového oleje, solí a pepřem.

3. Položte zeleninovou směs jednotlivě na plech vyložený pečicím papírem.

4. Pečte zeleninu v předehřáté troubě asi 15 minut nebo dokud nezačne změkčovat.

5. Připravte tresku: Mezitím, když se zelenina peče, osušte filety tresky papírovým ubrouskem. Ořeďte obě strany každého filetu solí a pepřem.

6. Vytvořte citrónovo-česnekovou směs: V malé misce smíchejte nasekaný česnek, nastrouhanou kůru citronu, citronovou šťávu, zbývající 1 lžíci olivového oleje a červený paprikový stroužek.

7. Vyjměte zeleninu z trouby. Položte filety tresky na vrch zeleniny na plechu.

8. Zakápněte citrónovo-česnekovou směsí přes tresku a zeleninu.

9. Vraťte plech zpět do trouby a pečte dalších 12-15 minut nebo dokud není treska uvařená a snadno se rozpadá vidličkou.

10. Ozdobte a podávejte: Jakmile je treska uvařená, vyjměte plech z trouby. Ozdobte pokrm nasekanou čerstvou petrželkou a podávejte ihned s přílohou podle vašeho výběru.

Užijte si barevnou a chutnou kombinaci tohoto pečeného pokrmu s treskou, feniklem a červeným paprikovým stroužkem, pokrm, který jistě okouzlí jak rodinu, tak hosty.

Don't Miss

Bacalao a la Vizcaína – Traditional Basque-Style Salt Cod Stew

Bakalář po baskicky – Tradiční baskický pokrm ze solené tresky

Bacalao a la Vizcaína – Tradiční baskický tukový guláš ze
Hearty Moroccan Chicken Tagine: A Deliciously Spiced Stew with Apricots and Almonds

Srdčitá marocká kuřecí tajine: Lahodně kořeněné dušené maso s meruňkami a mandlemi

Chutný marocký kuřecí tagine: Lahodný kořeněný hovězí se sušenými meruňkami