Srdcervoucí rybí filé zapečené v troubě s bylinkovou strouhankou
Tento lahodný pokrm, Srdcervoucí rybí filé zapečené v troubě s bylinkovou strouhankou, je kulinární mistrovské dílo, které spojuje jemné aroma čerstvých bylinek se slanou chutí nadýchané bílé ryby. Jedná se o dokonalou volbu pro zdravé a uspokojivé jídlo, které je jednoduché připravit a určitě udělá dojem. Oslavte jemnou harmonii bylinek a koření, které obklopují něžnou rybu, a užijte si dokonale zapečený, aromatický zážitek.
Ingredience:
– 4 filé z bílé ryby (například tresky, morského vlka nebo tilápie)
– 1 hrnek strouhanky
– 1/2 hrnku jemně nastrouhaného parmezánu
– 2 lžičky sušeného oregana
– 2 lžičky sušeného tymiánu
– 1 lžička česnekového prášku
– 1/2 lžičky soli
– 1/2 lžičky černého pepře
– 2 lžíce nasekané čerstvé petržele
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 citron, nakrájený na dílky
Postup:
1. Předehřejte troubu na 200°C. Vystelejte plech na pečení papírem nebo lehce potřete olivovým olejem.
2. Ve velké mělké misce smíchejte strouhanku, parmezán, sušený oregano, sušený tymián, česnekový prášek, sůl, černý pepř a nasekanou petržel. Dobře promíchejte, aby se bylinky a koření rovnoměrně rozložily.
3. Každé rybí filé lehce potřete olivovým olejem ze všech stran. Tím pomůžete, aby se bylinková směs přichytila k rybě.
4. Každé rybí filé potlačte do směsi strouhanky, ujistěte se, že jsou všechny strany rovnoměrně obaleny chutnou kůrkou.
5. Umístěte obalená rybí filé na připravený plech na pečení. K tomu přidejte ještě trochu olivového oleje pro větší křupavost.
6. Pečte v předehřáté troubě po dobu 12-15 minut, nebo dokud není ryba uvařená a lehce se rozpadá vidličkou. Bylinková kůrčička by měla být zlatavá a křupavá.
7. Vyndejte z trouby a nechte trochu vychladnout před podáváním.
8. Podávejte rybí filé s bylinkovou strouhankou horké, ozdobené čerstvými křenovými dílky pro dodatečnou explozi chutí.
Užijte si tento srdcervoucí pokrm s přílohou z pečené zeleniny nebo čerstvým salátem pro kompletní a výživné jídlo!