Heartwarming Oven-Baked Herb-Crusted Fish Fillets

Srdcervoucí rybí filé zapečené v troubě s bylinkovou strouhankou

Tento lahodný pokrm, Srdcervoucí rybí filé zapečené v troubě s bylinkovou strouhankou, je kulinární mistrovské dílo, které spojuje jemné aroma čerstvých bylinek se slanou chutí nadýchané bílé ryby. Jedná se o dokonalou volbu pro zdravé a uspokojivé jídlo, které je jednoduché připravit a určitě udělá dojem. Oslavte jemnou harmonii bylinek a koření, které obklopují něžnou rybu, a užijte si dokonale zapečený, aromatický zážitek.

### Ingredience:

– ***4*** filé z bílé ryby (například tresky, morského vlka nebo tilápie)
– ***1 hrnek*** strouhanky
– ***1/2 hrnku*** jemně nastrouhaného parmezánu
– ***2 lžičky*** sušeného oregana
– ***2 lžičky*** sušeného tymiánu
– ***1 lžička*** česnekového prášku
– ***1/2 lžičky*** soli
– ***1/2 lžičky*** černého pepře
– ***2 lžíce*** nasekané čerstvé petržele
– ***2 lžíce*** olivového oleje
– ***1*** citron, nakrájený na dílky

### Postup:

1. **Předehřejte** troubu na 200°C. Vystelejte plech na pečení papírem nebo lehce potřete olivovým olejem.

2. **Ve velké mělké misce** smíchejte strouhanku, parmezán, sušený oregano, sušený tymián, česnekový prášek, sůl, černý pepř a nasekanou petržel. Dobře promíchejte, aby se bylinky a koření rovnoměrně rozložily.

3. **Každé rybí filé** lehce potřete olivovým olejem ze všech stran. Tím pomůžete, aby se bylinková směs přichytila k rybě.

4. **Každé rybí filé** potlačte do směsi strouhanky, ujistěte se, že jsou všechny strany rovnoměrně obaleny chutnou kůrkou.

5. **Umístěte** obalená rybí filé na připravený plech na pečení. K tomu přidejte ještě trochu olivového oleje pro větší křupavost.

6. **Pečte** v předehřáté troubě po dobu 12-15 minut, nebo dokud není ryba uvařená a lehce se rozpadá vidličkou. Bylinková kůrčička by měla být zlatavá a křupavá.

7. **Vyndejte** z trouby a nechte trochu vychladnout před podáváním.

8. **Podávejte** rybí filé s bylinkovou strouhankou horké, ozdobené čerstvými křenovými dílky pro dodatečnou explozi chutí.

Užijte si tento srdcervoucí pokrm s přílohou z pečené zeleniny nebo čerstvým salátem pro kompletní a výživné jídlo!

The source of the article is from the blog newyorkpostgazette.com

Web Story