Příjemná pečená rybí filé s bylinkovou krustou z trouby.

2024-10-21
Heartwarming Oven-Baked Herb-Crusted Fish Fillets

Srdcervoucí rybí filé zapečené v troubě s bylinkovou strouhankou

Tento lahodný pokrm, Srdcervoucí rybí filé zapečené v troubě s bylinkovou strouhankou, je kulinární mistrovské dílo, které spojuje jemné aroma čerstvých bylinek se slanou chutí nadýchané bílé ryby. Jedná se o dokonalou volbu pro zdravé a uspokojivé jídlo, které je jednoduché připravit a určitě udělá dojem. Oslavte jemnou harmonii bylinek a koření, které obklopují něžnou rybu, a užijte si dokonale zapečený, aromatický zážitek.

Ingredience:

4 filé z bílé ryby (například tresky, morského vlka nebo tilápie)
1 hrnek strouhanky
1/2 hrnku jemně nastrouhaného parmezánu
2 lžičky sušeného oregana
2 lžičky sušeného tymiánu
1 lžička česnekového prášku
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky černého pepře
2 lžíce nasekané čerstvé petržele
2 lžíce olivového oleje
1 citron, nakrájený na dílky

Postup:

1. Předehřejte troubu na 200°C. Vystelejte plech na pečení papírem nebo lehce potřete olivovým olejem.

2. Ve velké mělké misce smíchejte strouhanku, parmezán, sušený oregano, sušený tymián, česnekový prášek, sůl, černý pepř a nasekanou petržel. Dobře promíchejte, aby se bylinky a koření rovnoměrně rozložily.

3. Každé rybí filé lehce potřete olivovým olejem ze všech stran. Tím pomůžete, aby se bylinková směs přichytila k rybě.

4. Každé rybí filé potlačte do směsi strouhanky, ujistěte se, že jsou všechny strany rovnoměrně obaleny chutnou kůrkou.

5. Umístěte obalená rybí filé na připravený plech na pečení. K tomu přidejte ještě trochu olivového oleje pro větší křupavost.

6. Pečte v předehřáté troubě po dobu 12-15 minut, nebo dokud není ryba uvařená a lehce se rozpadá vidličkou. Bylinková kůrčička by měla být zlatavá a křupavá.

7. Vyndejte z trouby a nechte trochu vychladnout před podáváním.

8. Podávejte rybí filé s bylinkovou strouhankou horké, ozdobené čerstvými křenovými dílky pro dodatečnou explozi chutí.

Užijte si tento srdcervoucí pokrm s přílohou z pečené zeleniny nebo čerstvým salátem pro kompletní a výživné jídlo!

Don't Miss

Swedish Jansson’s Temptation: A Classic Scandinavian Potato and Anchovy Casserole

Švédské Janssonovo pokušení: Klasický skandinávský bramborový a sleďový zákusek

Švédská Janssonova pokusa: Klasická skandinávská bramborová a ančovičková zapékanka Janssonova
Quinoa and Vegetable Stir-Fry with Lemon Garlic Sauce

Quinoa a zeleninová smaženice se šťávou z citronu a česneku.

Quinoa a zeleninový wok s citronovým česnekovým dresinkem Tento sytý