Přepychový řecký tofu a pita salát

2024-07-04
Sumptuous Greek Tofu and Pita Salad

Výtečný řecký tofu salát s pitou

Tento řecký tofu salát s pitou je rozkošnou fúzí tradičních řeckých chutí s moderním nápadem díky přídavnému bílkovinami bohatému tofu. Jedná se o osvěžující, zdravý a bílkovinami nabitý pokrm, který je ideální na oběd nebo večeři. Tofu je naloženo v bohatých středomořských kořeních a doplněno čerstvou zeleninou a křupavou pitou, což z něj činí vyvážené a chutné jídlo.

Ingredience:

Na marinádu pro tofu:
– 1 kostka pevného tofu, odkapané a vyškvařené
– 2 lžíce olivového oleje
– 3 lžíce citronové šťávy
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžička sušeného oregána
– 1 lžička sušeného tymiánu
– ½ lžičky soli
– ½ lžičky mletého černého pepře

Na salát:
– 2 pita chleby, opečené a nakrájené na kousky
– 1 velký okurka, na kostičky
– 1 hrnek cherry rajčat, rozkrojených na půlky
– 1 červená cibule, na tenké plátky
– 1 zelený paprika, na kostičky
– 1/2 hrnku kalátských oliv, vykostěných a rozkrojených napůl
– 1/2 hrnku fetového sýru, drobeného
– 1/4 hrnku čerstvé petrželky, nasekané

Na zálivku:
– 3 lžíce olivového oleje
– 2 lžíce červeného vinného octa
– 1 lžíce citronové šťávy
– 1 lžička Dijonské hořčice
– 1 lžička medu
– 1/2 lžičky sušeného oregána
– Sůl a mletý černý pepř podle chuti

Příprava:

1. Marinování a upečení tofu:
1.1. V mísy smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, nasekaný česnek, sušený oregáno, sušený tymián, sůl a mletý pepř na marinádu.
1.2. Tofu nakrájejte na kostky a smíchejte s marinádou, dokud není dobře obaleno. Nechte alespoň 30 minut odležet, aby tofu nasáklo chutě.
1.3. Rozpalte nepřilnavou pánvičku na střední oheň a přidejte kostky marinovaného tofu. Vařte asi 10-12 minut, občas obracíce, dokud není tofu zlatavé a křupavé. Odstraňte z tepla a stranou.

2. Příprava salátu:
2.1. Ve velké míse smíchejte nakrájenou okurku, cherry rajčata, červenou cibuli, zelený papriku, kalátské olivy, fetový sýr a nasekanou petrželku.
2.2. Přidejte opečené kousky pita chleba do salátu a jemně promíchejte.

3. Příprava zálivky:
3.1. V malé misce smíchejte dohromady olivový olej, červený vinný ocet, citronovou šťávu, Dijonskou hořčici, med, sušené oregáno, sůl a pepř, dokud se zálivka dobře nespojí.

4. Sestavení salátu:
4.1. Zálivku nalijte na salát a jemně promíchejte, aby se všechny ingredience rovnoměrně obalily.
4.2. Přidejte upečené tofu do salátu a ještě jednou promíchejte.

5. Podávání:
5.1. Řecký tofu salát s pitou servírujte okamžitě, dokud je čerstvý a pita je stále křupavá.

Vychutnejte si tento řecký tofu salát s pitou jako zdravé a uspokojující jídlo, které překypuje středomořskými chutěmi!

Turkish Eggs Breakfast Recipe | Only 2 Main Ingredients |

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Pumpkin & Walnut Stuffed Turkey Breast: A Festive Delight for the Holidays

Dýně a vlašské ořechy plněný krůtí prsní plátek: Slavnostní lahůdka pro svátky.

Dýňově ořechově plněný krůtí prsní řízek: Vánoční lahůdka Tento elegantní
Dublin Coddle: A Hearty Irish Sausage, Bacon, and Potato Stew

Dublinský coddle: Srdci blahá irská klobása, slanina a bramborový guláš

Dublin Coddle: Sytá irská směs s klobásami, baconem a bramborami