Wholesome Cowboy Calamity Chili

Chutné Kalifornské Kowbojské Čili

Chutné Kalifornské Kowbojské Čili je chutné a syté jídlo, které je ideální pro ty, kteří milují špetku Divokého západu. Toto čili kombinuje klasické ingredience s něčím extra, což vytváří bohaté, mírně pálivé jídlo, ideální na chladné večery nebo kdykoli máte chuť na něco, co je zároveň uklidňující a robustní.

Ingredience:
– 2 libry mletého hovězího masa
– 1 velká žlutá cibule, nakrájená na kostky
– 2 stroužky česneku, prolisované
– 1 velká červená paprika, nakrájená na kostky
– 1 velká zelená paprika, nakrájená na kostky
– 1 velká plechovka (28 oz) nasekaných rajčat
– 1 plechovka (15 oz) rajčatové omáčky
– 2 plechovky (15 oz každá) červených fazolí, odkapané a opláchnuté
– 1 plechovka (15 oz) černých fazolí, odkapaných a opláchnutých
– 1 hrnek hovězího vývaru
– 2 lžíce chilli prášku
– 1 lžíce mletého kmínu
– 1 lžička papriky
– 1 lžička sušeného oregána
– 1/2 lžičky kajenského pepře (volitelné, pro větší pikantnost)
– Sůl a černý pepř podle chuti
– 1 lžíce olivového oleje
– Nasekaný čerstvý koriandr (na ozdobu)
– Nastrouhaný cheddar (na ozdobu)
– Kyselá smetana (volitelně, k podávání)

Postup:
1. V hrnci nebo holandské troubě rozehřejte olivový olej na středním plameni. Přidejte nakrájenou cibuli a vařte, dokud nebude měkká a průhledná, asi 5 minut.
2. Přidejte prolisovaný česnek a vařte další minutu, často míchejte, aby se nepřipaloval.
3. Přidejte hovězí maso do hrnce, rozdrolte ho dřevěnou lžící nebo špachtlí. Vařte, dokud maso nebude hnědé a nezůstane růžové, asi 8-10 minut.
4. Jakmile je maso uvařené, přidejte nakrájenou červenou a zelenou papriku. Vařte dalších 5 minut, dokud papriky nezačnou změkčovat.
5. Vmíchejte chilli prášek, kmín, papriku, oregáno a kajenský pepř (pokud používáte). Dobře promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo mezi maso a zeleninu.
6. Přidejte nasekaná rajčata, rajčatovou omáčku a hovězí vývar do hrnce. Zamíchejte.
7. Přidejte červené a černé fazole a důkladně vše promíchejte.
8. Přiveďte čili k varu, pak snižte plamen na minimum. Nechte čili vařit minimálně 30 minut, aby se chutě prolily dohromady. Občas promíchejte.
9. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem podle potřeby.
10. Podávejte vařené čili, ozdobené čerstvým koriandrem, nastrouhaným cheddarem a lžící kyselé smetany, pokud si přejete.

Dobrou chuť k vašemu Chutnému Kalifornskému Kowbojskému Čili s kouskem kukuřičného chleba nebo teplými tortillami pro ještě chutnější zážitek!

The source of the article is from the blog japan-pc.jp