Pomazánkové sušenky s uzenými hříbky

2024-08-28
Comforting Buttermilk Biscuits with Savory Mushroom Gravy

Potraviny hrnečkové knedlíky s houbou

Hrncové knedlíky s houbou jsou ideální tradiční jídlo, spojující křehké a měkké knedlíky s bohatou a chuťově vyváženou houbou. Toto jižanské jídlo je ideální jako sýtná snídaně, brunch nebo jako sytá večeře. Podávejte tyto teplé knedlíky zalité omáčkou pro lahodné a duši hřejivé jídlo.

Ingredience:

Na hrnečkové knedlíky:
– 2 šálky hladké mouky
– 1 polévková lžíce prášku do pečiva
– 1/2 lžičky jedlé sody
– 1 lžička soli
– 1 polévková lžíce cukru
– 1/2 šálku studeného másla (nádoby) nakrájeného na malé kostičky
– 3/4 šálku studeného podmáslí (plus navíc na potření)

Na houbovou omáčku:
– 2 polévkové lžíce másla
– 1 polévková lžíce olivového oleje
– 1 malá cibule, jemně nakrájená
– 3 stroužky česneku, prolisované
– 8 uncí krémových nebo bílých hub, na plátky nakrájené
– 1/4 šálku hladké mouky
– 2 šálky zeleninového nebo kuřecího vývaru
– 1 šálek mléka (plnotučné nebo 2%)
– Sůl a pepř dle chuti
– 1 lžička čerstvého tymiánu (volitelné)
– Nakrájená čerstvá petrželka na ozdobu

Postup:

1. Příprava knedlíků:
– Předehřejte troubu na 220°C a plech vyložte pečicím papírem.
– V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a cukr.
– Pomocí škrabky na těsto nebo prstů vmíchejte studené máslo do směsi mouky, až vznikne hrubé drobí.
– Vytvořte vytlačení ve středu směsi a nalijte tam studené podmáslí. Zamíchejte, dokud není spojené, nepřemíchejte.
– Těsto vylejte na lehce pomoučenou plochu a jemně ho hnětěte 3-4krát, dokud se nespojí. Těsto rozválejte na tloušťku 2,5 cm.
– Pomocí kulatého vykrajovače na knedlíky vykrájejte knedlíky a položte je na připravený plech. Podle potřeby znovu zpracujte zbytky těsta.
– Vrchní části knedlíků potřete trochou podmáslí.
– Pečte 12-15 minut, nebo dokud knedlíky nezezltnou. Vytáhněte z trouby a nechte je trochu vychladnout na mřížce.

2. Příprava houbové omáčky:
– Zatímco se knedlíky pečou, rozehřejte máslo s olivovým olejem na velké pánvi na středním plameni.
– Přidejte nakrájenou cibuli a vařte, dokud se nezměkne, asi 3 minuty. Přidejte prolisovaný česnek a vařte další minutu.
– Vmíchejte nakrájené houby a vařte, dokud neuvolní tekutinu a nezměknou, asi 5-7 minut.
– Posypte hladkou mouku přes houbí směs a dobře promíchejte, vařte 1-2 minuty, dokud nezmizí syrová chuť mouky.
– Postupně přilijte zeleninový nebo kuřecí vývar za stálého míchání, aby se neudělaly hrudky.
– Přidejte mléko a vařte nadále za častého míchání, dokud omáčka zhoustne, 3-5 minut. Ochutnejte solí, pepřem a tymiánem (pokud používáte).
– Pokud se omáčka zahustí příliš, přidejte trochu více vývaru nebo mléka, dokud nedosáhnete požadované konzistence.

3. Podávání:
– Teplé hrnečkové knedlíky rozkrojte napůl a položte na servírovací talíře.
– Hojně přelijte knedlíky houbovou omáčkou.
– Ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou.

Dobrou chuť k vášnivým hrnečkovým knedlíkům s houbou!

Don't Miss

Vibrant Jollof Rice with Bell Peppers and Juicy Vegetables

Živá Jollof rýže s paprikami a šťavnatou zeleninou.

Živá Jollof rýže s paprikami a šťavnatou zeleninou Popis: Jollof
Fluffy Finnish Riisipuuro:

Flašelavý finský riisipuuro:

Puchý finský riisipuuro: Puchý finský riisipuuro je lahodná a krémová