Slow-Cooked Pulled Pork Sandwich with Homemade Sweet BBQ Sauce

Vepřové maso včetně domácí sladké BBQ omáčky

Oddělte vrstvy něžného, šťavnatého vepřového masa, pomalu vařeného do dokonalosti a pokropené sladkou, pikantní domácí barbecue omáčkou. Nalámané na měkké housce, tento sendvič rozhýbe vaše chuťové buňky s nadšením. Skvělý pro víkendové setkání nebo útulnou rodinnou večeři, toto jídlo vyžaduje minimální úsilí a přináší maximální chuť.

Ingredience:
Na vepřové maso:
– 1 plec vepřového masa (asi 2-2,5 kg)
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 velká cibule, nakrájená
– 4 stroužky česneku, nadrobno nasekané
– 1 hrnek jablečného octa
– 1 hrnek kuřecího vývaru
– 2 lžíce uzené sladké papriky
– 1 lžíce čili papriky
– 1 lžíce česnekového prášku
– 1 lžíce cibulového prášku
– 1 lžíce hnědého cukru
– 1 lžíce soli
– 1 lžička mletého černého pepře
– 1 lžička kajenského pepře (volitelně pro pikantnost)

Na sladkou BBQ omáčku:
– 1 hrnek kečupu
– 1/2 hrnku hnědého cukru
– 1/4 hrnku jablečného octa
– 2 lžíce worchestrové omáčky
– 1 lžíce sójové omáčky
– 1 lžíce dijonské hořčice
– 1 lžička uzené sladké papriky
– 1 lžička česnekového prášku
– 1 lžička cibulového prášku
– 1/2 lžičky soli
– 1/2 lžičky mletého černého pepře

K servírování:
– 8 briošek, opečených
– Kávovárkový salát (volitelně)
– Nakládané okurky (volitelně)

Postup:
1. **Příprava masa:**
– Vepřovou plec natřete olivovým olejem.
– V malé míse smíchejte uzenou sladkou papriku, čili papriku, česnekový prášek, cibulový prášek, hnědý cukr, sůl, černý pepř a kajenský pepř. Směs koření natřete po celém povrchu plece vepřového masa.

2. **Pomalu vařte:**
– Nakrájenou cibuli a nasekaný česnek dejte na dno pomalého vařiče.
– Položte natřenou plec vepřového masa na cibuli a česnek.
– Přilijte jablečný ocet a kuřecí vývar.
– Zakryjte a vařte na nízké teplotě po dobu 8-10 hodin nebo dokud nebude vepřové maso měkké a velmi lehce se rozpadá.

3. **Natřepání masa:**
– Jakmile je masa uvařené, vyjměte jej z pomalého vařiče a nechte trochu vychladnout.
– Pomocí dvou vidliček rozetrte vepřové maso na malé kousky, odstraňujíc přebytečný tuk. Odložte stranou.

4. **Příprava sladké BBQ omáčky:**
– V hrnci smíchejte všechny ingredience BBQ omáčky: kečup, hnědý cukr, jablečný ocet, worchestrovou omáčku, sójovou omáčku, dijonskou hořčici, uzenou sladkou papriku, česnekový prášek, cibulový prášek, sůl a černý pepř.
– Přiveďte směs k varu na středním ohni, občas míchejte, dokud omáčka nezhoustne, asi 10-15 minut.
– Ochutnejte a případně upravte koření.

5. **Spojení:**
– Smíchejte asi dvě třetiny BBQ omáčky s natrhaným vepřovým masem v pomalém vařiči. Udržujte teplé.

6. **Sestavení sendvičí:**
– Nasypte na opečené brioše natrhané maso vepřového.
– Zakápněte další omáčkou BBQ.
– Přidejte kávovářský salát a nakládané okurky, pokud se rozhodnete použít.

7. **Podávání:**
– Podávejte ihned a užijte si chutný sendvič s vepřovým masem!

Hluboké chutě a nerozplývající se textura tohoto sendviče ho dělají neodolatelnou volbou pro jakoukoliv příležitost k jídlu.

The source of the article is from the blog maestropasta.cz