Pomalu pečené hovězí maso se slanou whiskey omáčkou

2024-07-27
Slow-Roasted Beef with Savory Whiskey Sauce

Podélnění hovězího masa se slanou omáčkou z whisky

Tento lahodný pokrm obsahuje křehké, podélně upečené hovězí maso podávané s bohatou, slanou omáčkou z whisky. Skvělý na speciální příležitosti nebo pohodovou nedělní večeři, tento recept kombinuje hluboké chutě masa s komplexní whisky omáčkou, zajistíce tak, že každé sousto bude gurmánský zážitek.

Ingredience:
Pro hovězí maso:
– 1 (4librový) hovězí roast (například z plece nebo ribeye)
– 2 lžíce olivového oleje
– 4 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžíce čerstvého rozmarýnu, nasekaného
– 1 lžíce čerstvého tymiánu, nasekaného
– 2 lžičky soli
– 1 lžička mletého černého pepře

Pro slanou omáčku z whisky:
– 1 šálek hovězího vývaru
– 1/2 šálku whisky (například bourbon nebo skotská)
– 1 malá cibule, jemně nasekaná
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 2 lžíce Worcestershire omáčky
– 2 lžíce másla
– 1 lžíce mouky
– 1 lžíce hnědého cukru
– Sůl a pepř dle chuti

Postup:

1. Příprava hovězího masa:
1. Předehřejte troubu na 150°C.
2. V malé míse smíchejte olivový olej, nasekaný česnek, rozmarýn, tymián, sůl a mletý pepř, abyste vytvořili pastu.
3. Tuto pastu důkladně potřete po celém hovězím roastu, aby byl dobře obalený.
4. Místo masa dejte do pekáčku a přikryjte fólií.

2. Pečení hovězího masa:
1. Přikrytý pekáč dejte do předehřáté trouby.
2. Pecťe hovězí maso pomalu po dobu přibližně 3-4 hodiny, nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne vaší požadované úrovně propečení (57°C pro středně syrové, 63°C pro střední).
3. Maso vyndejte z trouby a nechte odpočívat alespoň 15 minut před krájením.

3. Příprava slané omáčky z whisky:
1. Zatímco maso odpočívá, připravte omáčku.
2. V mírném hrnci rozpusťte máslo na středním plameni.
3. Přidejte nasekanou cibuli a česnek, vařte dokud cibule nebude průsvitná.
4. Posypte mouku na cibuli a česnek, neustále míchejte, aby vznikl jemný zápraží. Vařte přibližně 1-2 minuty.
5. Pomalu vmíchejte hovězí vývar a whisky, ujišťujte se, že nejsou hrudky.
6. Přidejte Worcestershire omáčku a hnědý cukr, zamíchejte.
7. Nechte omáčku mírně povařit přibližně 10 minut, dokud nezhoustne.
8. Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.

4. Podávání:
1. Nakrájejte odpočívané hovězí maso na plátky.
2. Podávejte plátky masa s bohatou lžící slané omáčky z whisky.
3. Podávejte s oblíbenými příspěvky, jako jsou bramborová kaše, pečená zelenina nebo čerstvý zeleninový salát.

Užijte si tuto nebeskou Podélně upečené hovězí maso se slanou omáčkou z whisky na jídlo, které jistě imponuje jak vaší rodině, tak přátelům!

Seweryn Dominsky

Seweryn Dominsky je vysoce ceněný autor a expert na nové technologie a fintech, s důrazem na průnik inovací a financí. Vystudoval magisterský program v oblasti finančních technologií na prestižní Škole businessu na Univerzitě financí a technologie, kde si vytvořil hluboké porozumění dynamice trhu a vznikajícím technologiím. Sewerynova profesionální dráha zahrnuje značné zkušenosti v JP Morgan, kde byl klíčový při vývoji strategií, které využívaly špičkové technologie k vylepšení finančních služeb. Jeho psaní odráží sofistikované chápání složitostí digitálního finančního prostředí, což činí jeho postřehy neocenitelnými pro profesionály v oboru i nadšence. Skrze svou práci Seweryn usiluje o propojení tradičního financí a technologických inovací, které přetvářejí tento sektor.

Don't Miss

Warm Rustic Ewesen Soup: A Hearty Medley of Earthy Ingredients and Savory Flavors

Teplá venkovská polévka Ewesen: sytá směs přírodních ingrediencí a kořeněných chutí

Teplá Rustikální Polévka Ewesen: Sytá Směs Zemitéch Ingrediencí a Pikantních
Slow-Cooked Osso Buco: A Hearty and Tender Italian Classic

Vařený Osso Buco: Srdnatá a něžná italská klasika

Osso Buco zpívané pomalu: robustní a něžná italská klasika Osso