Plněné papriky sýrem

2024-06-11
Cheese Stuffed Peppers

Plněné papriky sýrem

Plněné papriky sýrem jsou lahodným a barevným pokrmem, který spojuje bohatost sýra s zdravými výhodami paprik. Ideální jako předkrm, příloha nebo dokonce hlavní chod, tento recept je snadno připravitelný a jistě udělá dojem. Kombinace rozpuštěného sýra, kořeněných dochucovadel a něžných paprik vytváří chuťový zážitek, který je zároveň uspokojivý a zdravý.

Ingredience
– 4 velké papriky (jakékoliv barvy)
– 1 šálek vařené quinoa nebo rýže
– 1 šálek nastrouhaného mozzarelly
– 1/2 šálku strouhaného parmazánu
– 1/2 šálku ricotty
– 1 malá červená cibule, jemně nasekaná
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžička italského koření
– 1/4 lžičky chilli papriček (volitelné)
– Sůl a pepř dle chuti
– Čerstvá bazalka nebo petržel na ozdobu
– Olivový olej na pokapání

Postup

1. Předehřátí trouby:
Předehřejte troubu na 190°C.

2. Příprava paprik:
– U paprik odstřihněte vršky a odstraňte semena a blány.
– Pokud je to nutné, můžete zespod paprik jemně ustřihnout, aby stály vzpřímeně.

3. Příprava náplně:
– V míse smíchejte vařenou quinou nebo rýži, mozzarellu, parmazán, ricottu, nasekanou cibuli, česnek, italské koření, chilli papričky (pokud používáte), sůl a pepř.
– Dobře promíchejte.

4. Naplňte papriky:
– Pečlivě naplňte každou papriku směsí sýra, lehce přitlačte, aby byly pevně naplněny.

5. Pečeme:
– Papriky umístěte do pekáčku.
– Pokapejte trochou olivového oleje.
– Pekáč zakryjte a pečte v předehřáté troubě po dobu 30 minut.

6. Dokončení pečení:
– Po 30 minutách odstraňte fólii a pečte dalších 10-15 minut, nebo dokud papriky nezměknou a sýr na vrchu není zlatavý a bublinkatý.

7. Ozdoba a servírování:
– Po upečení vyjměte papriky a nechte je chvíli vychladnout.
– Před podáváním ozdobte čerstvou bazalkou nebo petrželí.

Návrhy na servírování
Podávejte tyto plněné papriky sýrem s postranním salátem nebo česnekovým chlebem pro kompletní jídlo. Mohou být také doplněny grilovaným masem nebo konzumovány samostatně jako bezmasá alternativa. Tento všestranný pokrm jistě potěší při jakémkoli jídle!

Užijte si své lahodné a výživné plněné papriky sýrem!

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Extra Jazzy Zucchini and Jalapeño Bake

Extra jazzový zapečený cuketa a jalapeňo

Extra „Jazzová“ zapékaná cuketa s jalapeño papričkou Toto lahodné jídlo
Quinoa and Avocado Salad with Citrus Dressing: A Refreshing and Nutritious Delight

Salát z quinoi a avokáda s citrónovým dresinkem: Osvěžující a výživná lahůdka.

Salát s kinou a avokádem a citrusovým dresinkem: osvěžující a