Plněné papriky: Rozkošná směs chutí zavřená v sytých zeleninách

2024-06-21
Stuffed Bell Peppers: A Delightful Medley of Flavors Encased in Vibrant Vegetables

Plněné papriky: Rozkošná směs chutí zabalena do pestrobarevné zeleniny

Plněné papriky jsou nadčasové a variabilní jídlo, které přinese explozi chutí na váš jídelní stůl. Tyto barevné papriky jsou naplněny lahodnou směsí rýže, mletého masa a různých zelenin, vše je vařeno v chutné rajčatové omáčce. Tento recept je ideální pro rodinné večeře, protože nabízí zdravé a vyvážené jídlo, které si oblíbí každý.

Ingredience:
– 4 velké papriky (libovolné barvy)
– 1 libra mletého hovězího masa nebo krůty
– 1 šálek uvařené rýže
– 1 středně velká cibule, jemně nasekaná
– 2 stroužky česneku, jemně nasekané
– 1 plechovka (14,5 oz) nasekaných rajčat, sceděná
– 1 šálek rajčatové omáčky
– 1 lžička italského koření
– Sůl a pepř podle chuti
– 1 šálek nastrouhané mozzarelly
– 2 lžíce olivového oleje
– Čerstvé petrželové lístky na ozdobu

Postup:

1. Předehřejte troubu na 375°F (190°C).

2. Připravte papriky. Odstřihněte vrcholy paprik a odstraňte semínka a blány. Papriky opláchněte pod tekoucí studenou vodou a dejte stranou.

3. Udělejte mleté maso. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte nasekanou cibuli a česnek a restujte, dokud se nesvětlí a nezačnou vonět, asi 5 minut.

4. Přidejte mleté maso na pánev. Vařte, dokud nezhnědne a není úplně uvařené, rozdělujte ho na malé kousky během vaření. Odstupte přebytečný tuk.

5. Smíchejte náplň. Vmíchejte vařenou rýži, sceděná nasekaná rajčata, rajčatovou omáčku a italské koření. Ochutnejte směs solí a pepřem. Nechte náplň vařit dalších 5 minut, občas míchejte, aby se chutě spojily.

6. Plňte papriky. Lžící naplňte každou papriku maso-rýžovou směsí, naplňte je hojně, ale ne příliš. Usuňte plněné papriky do pekáče, kde budou stát vzpřímeně.

7. Pečte papriky. Přikryjte pekáč alobalem a pečte ve vyhřáté troubě po dobu 30 minut.

8. Přidejte sýr. Odstraňte alobal z pekáče, rovnoměrně posypte nasekanou mozzarellou přes papriky a vraťte je zpátky do trouby. Pečte dalších 10-15 minut, nebo dokud se sýr neroztaví a nezačne bublat.

9. Ozdobte a podávejte. Jakmile jsou papriky hotové, vyndejte je z trouby a nechte chvíli vychladnout. Před podáváním ozdobte čerstvými petrželovými lístky.

Užijte si tyto chutné a nasycující plněné papriky s přílohou salátu nebo křupavým chlebem jako kompletní jídlo, které uspokojí všechny chuťové pohárky!

Sardine Stuffed Peppers: A Seafood Delight | Unique and Flavorful Recipe

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Stuffed Zucchini Boats: A Delectable and Healthy Mediterranean Delight

Plněné cukety: Lahodná a zdravá středomořská pochoutka

Plněné cukety: Vynikající a zdravá středomořská lahůdka Plněné cukety jsou
Vegetable Fettuccine with Creamy Alfredo Sauce

Zeleninové Fettuccine s krémovou omáčkou Alfredo

Vegetariánské Fettuccine se smetanovou omáčkou Alfredo Tento lahodný vegetariánský pokrm