Quinoa-Stuffed Bell Peppers with Guacamole Drizzle

Plněné papriky s kvinoou a avokádovou polevou

Popis: Tento lahodný pokrm spojuje zdravé látky kvinoi a živé chutě avokáda. Papriky jsou plněny sytou směsí z kvinoi, bohatou na bílkoviny a vlákninu, a poté pokryty osvěžující avokádovou polevou, která dodá krémový, pikantní zvrat. Skvělá volba pro zdravý, barevný oběd nebo večeři, které rozhodně potěší vaše chuťové buňky.

Ingredience:
– 4 velké papriky (libovolné barvy)
– 1 hrnek kvinoi, omyté
– 2 hrnky zeleninového vývaru
– 1 plechovka černých fazolí, odkapané a opláchnuté
– 1 hrnek kukuřičných zrn (čerstvých nebo zmražených)
– 1 malá červená cibule, jemně nasekaná
– 1/2 hrnku třešňových rajčat, na půlky nakrájená
– 1/4 hrnku čerstvé nasekané koriandru
– 2 lžičky mletého kmínu
– 1 lžička uzené papriky
– Sůl a pepř podle chuti
– 2 avokáda, oloupaná a zbavená pecky
– Šťáva z 1 limetky
– 1 malý stroužek česneku, nastrouhaný
– 1 jalapeňo, jemně nakrájené (volitelně)
– Olivový olej na vaření

Postup:
1. **Předehřejte troubu** na 190°C.
2. **Uvařte kvinou** ve zeleninovém vývaru podle návodu na obalu, obvykle asi 15 minut, dokud nebude nadýchaná. Odložte stranou.
3. **Připravte papriky** tím, že odstřihnete vrch a odstraníte semena a blány uvnitř. Potřete zvenku trochou olivového oleje.
4. **Na velké pánvi** rozehřejte lžíci olivového oleje na středním ohni. Přidejte nakrájenou červenou cibuli a osmahněte dozlatova, asi 5 minut. Přidejte kukuřici, černé fazole, třešňová rajčata, kmín, uzenou papriku, sůl a pepř. Vařte dalších 5 minut.
5. **Smíchejte uvařenou kvinoi** do zeleninové směsi. Vmíchejte nasekaný koriandr a případně upravte koření.
6. **Naplňte papriky** směsí z kvinoi, mírně ji lehce přitlačte, aby byly dobře naplněny. Položte naplněné papriky do pekáče a přikryjte alobalovou fólií.
7. **Pečte v předehřáté troubě** po dobu 25-30 minut, dokud budou papriky měkké, ale stále si udrží tvar.
8. **Během pečení paprik** připravte guacamole. V míse rozmačkejte avokáda se šťávou z limetky, česnekem a nakrájeným jalapeňem (pokud používáte). Ochutnejte solí podle chuti.
9. **Jakmile jsou papriky hotové**, vyjměte je z trouby a nechte je trochu vychladnout.
10. **Podávejte plněné papriky s kvinoou** s hojným zakapáním guacamolem. Ozdobte případně dalším koriandrem.

Užijte si tento barevný a výživný pokrm, který kombinuje syté křupavé papriky s krémovou dobrotou avokáda a sytými chutěmi kvinoi!

The source of the article is from the blog klikeri.rs