Plněné papriky quinoa s bylinkovo-citronovým dresinkem

2024-06-24
Quinoa-Stuffed Bell Peppers with Herb-Lemon Dressing

Plněné papriky s kvinoou a bylinkovo-citronovým dresinkem

„`html
Plněné papriky s kvinoou a bylinkovo-citronovým dresinkem jsou lahodným a zdravým jídlem, které kombinuje bílkovinami bohatou kvinou s jasnou sladkostí paprik. Jídlo je povýšeno osvěžujícím bylinkovo-citronovým dresinkem, čímž je ideální volbou jak na oběd, tak na večeři. Není pouze vizuálně poutavé, ale také plné živin, což je činí oblíbeným mezi zdravotními nadšenci.

Suroviny:

  • 4 velké papriky (červené, žluté nebo zelené)
  • 1 hrnek kvinoi
  • 2 hrnky zeleninového vývaru nebo vody
  • 1 malá červená cibule, jemně nakrájená
  • 1 hrnek cherry rajčat, překrojená
  • 1 hrnek černých fazolí, odkapaných a opláchnutých
  • 1 hrnek kukuřičných klasů (čerstvých nebo zmražených)
  • 1/4 hrnku nasekané čerstvé petržele
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 citron (nastrouhaná kůra a šťáva)
  • 1 lžička sušeného oregana
  • Sůl a černý pepř podle chuti

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 190°C. U paprik odstřihněte vršky, vyjměte semena a blány. Stavte je vzpřímeně do pekáčku.
  2. Kvinou důkladně opláchněte pod studenou vodou. Větší hrnec na omáčení, dejte dohromady kvinou a zeleninový vývar (nebo vodu) a přiveďte k varu. Snížte teplotu, přiklopte a vařte přibližně 15 minut, nebo dokud se tekutina nevsákne a kvinoa nepoměkčí. Vidličkou rozmíchejte a odložte stranou.
  3. V mísě smíchejte uvařenou kvinou, červenou cibuli, cherry rajčata, černé fazole, kukuřici a nasekanou petržel. Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.
  4. Plňte každou papriku směsí s kvinoou, jemně na ní tlakem přitlačte, aby byla plně naplněna. Zakápněte plněné papriky 1 lžící olivového oleje.
  5. Pekáč přikryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě po dobu 30 minut. Odeberte alobal a pečte dalších 10 minut, nebo dokud papriky nezměknou a ztdhnou jemně zezloutnou.
  6. Dokud se papriky pečou, připravte bylinkovo-citronový dresink. Ve skleničce rozšlehejte zbývající 1 lžíci olivového oleje, citronovou kůru, citronovou šťávu a sušený oregano. Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.
  7. Jakmile jsou papriky hotové, každou zakápněte bylinkovo-citronovým dresinkem a podávejte ihned. Dobrou chuť k plněným paprikám s kvinoou a bylinkovo-citronovým dresinkem!

„`

WHOLESOME QUINOA NOURISH BOWL with Asian Dressing | High Protein Vegetarian and Vegan Meal Ideas

Mariusz Lewandowski

Mariusz Lewandowski je zkušený autor a odborník v oboru, který se specializuje na nové technologie a fintech. Má magisterský titul v oboru informatiky z prestižní Hochschule für Technik und Wirtschaft, kde si vybudoval hluboké porozumění průsečíku technologií a financí. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru Mariusz pracoval s předními firmami, včetně Synvex Technologies, kde hrál klíčovou roli při vývoji inovativních finančních řešení, která využívají nejmodernější technologie. Jeho pronikavé články, které byly publikovány v různých odborných časopisech, odrážejí záv commitment k demystifikaci složitých konceptů a zkoumání transformativního dopadu fintechu na globální ekonomiku. Mariusz neustále usiluje o vzdělávání a inspirování ostatních ohledně budoucnosti technologií ve financích.

Don't Miss

Comforting Greek Avgo-lemono: A Velvety Chicken Soup Infused with the Citrus Sunshine of Lemons

Uklidňující řecké avgo-lemono: Sametová kuřecí polévka plná citrusového slunečního světla citronů

Představte si, jak jste obklopeni teplem útulné kuchyně v chladném
New Zealand Lamb with Tomato-Zucchini Ratatouille

Novozélandská jehněčí pečeně s rajčatovou a cuketovou ratatouille

Jehněčí z Nového Zélandu s rajčatovo-cuketovým ratatouillem Tento lahodný a