„Plněné papriky plněné quinoou s kořenou rajčatovou omáčkou“

2024-07-04
Quinoa Stuffed Bell Peppers with Spicy Tomato Sauce

Papriky plněné kvinoou se pikantní rajčatovou omáčkou

Papriky plněné kvinoou se pikantní rajčatovou omáčkou jsou lahodné a zdravé jídlo, které kombinuje bohaté chutě kvinoi, zeleniny a šťavnaté rajčatové omáčky. Toto jídlo je ideální pro výživnou večeři ve všední den nebo živou přídavek k vašemu víkendovému jídelnímu plánu. Kvinoa absorbuje chutě ze koření a zeleniny, takže každý kousek je lahodným zážitkem!

Suroviny:

Na plněné papriky:
– 4 papriky (libovolné barvy)
– 1 hrnek kvinoi
– 2 hrnky zeleninového vývaru
– 1 střední cibule, jemně nasekaná
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 plechovka (15 oz) černých fazolí, odkapané a propláchnuté
– 1 hrnek kukuřičných zrnek (čerstvé nebo mražené)
– 1 střední cuketa, nasekaná
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička uzené papriky
– Sůl a pepř podle chuti
– 1/4 hrnku nasekaného čerstvého koriandru
– 1 hrnek strouhaného sýra (cheddar nebo mozzarella)

Na pikantní rajčatovou omáčku:
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 střední cibule, jemně nasekaná
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 plechovka (28 oz) krushed rajčat
– 1 lžička červených paprikových vloček
– 1 lžička sušeného oregana
– 1/2 lžičky cukru
– Sůl a pepř podle chuti
– Čerstvé lístky bazalky, nasekané (volitelná ozdoba)

Postup:

Příprava plněných paprik:
1. Předehřejte troubu na 190°C.
2. Odejměte vršky paprik a vyhoďte semena. Opláchněte a odložte stranou.
3. V hrnci přiveďte zeleninový vývar k varu. Přidejte kvinoi, snižte teplotu na minimum, přiklopte a vařte 15 minut, dokud kvinoa nebude měkká a voda vstřebána. Louhujte vidličkou.
4. Na velké pánvi zahřejte lžíci olivového oleje na střední teplotu. Přidejte nasekanou cibuli a restujte, dokud nebude sklenutá.
5. Přidejte nasekaný česnek a restujte další minutu.
6. Přidejte fazole, kukuřici, nasekanou cuketu, kmín, uzenou papriku, sůl a pepř. Vařte asi 5 minut, dokud zelenina nebude měkká.
7. Smíchejte zeleninovou směs s uvařenou kvinoou. Přidejte nasekaný koriandr.
8. Plňte každou papriku směsí z kvinoi a zeleniny a postavte je do pekáčku.
9. Posypte strouhaným sýrem na každou plněnou papriku.

Příprava pikantní rajčatové omáčky:
1. Na střední pánvi zahřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte nasekanou cibuli a restujte do měkka.
2. Přidejte nasekaný česnek a restujte další minutu.
3. Přidejte krushed rajčata, červené paprikové vločky, sušený oregano, cukr, sůl a pepř. Nechte vřít 15-20 minut, občas míchejte.
4. Dochutíme a odstavíme z tepla.

Pečení plněných paprik:
1. Okolo plněných paprik v pekáčku zalijte pikantním rajčatovým špagetovým.
2. Zakryjte pekáček a pečte v předehřáté troubě po dobu 30 minut.
3. Odstraňte fólii a pečte dalších 10-15 minut, dokud sýr nebude bublavý a zlatě hnědý.

Servírování:
1. Pokud si přejete, ozdobte plněné papriky čerstvě nasekanými lístky bazalky.
2. Podávejte teplé a každou papriku politou pikantní rajčatovou omáčkou.

Užijte si bohaté a chutné papriky plněné kvinoou se pikantní rajčatovou omáčkou!

Seweryn Dominsky

Seweryn Dominsky je vysoce ceněný autor a expert na nové technologie a fintech, s důrazem na průnik inovací a financí. Vystudoval magisterský program v oblasti finančních technologií na prestižní Škole businessu na Univerzitě financí a technologie, kde si vytvořil hluboké porozumění dynamice trhu a vznikajícím technologiím. Sewerynova profesionální dráha zahrnuje značné zkušenosti v JP Morgan, kde byl klíčový při vývoji strategií, které využívaly špičkové technologie k vylepšení finančních služeb. Jeho psaní odráží sofistikované chápání složitostí digitálního finančního prostředí, což činí jeho postřehy neocenitelnými pro profesionály v oboru i nadšence. Skrze svou práci Seweryn usiluje o propojení tradičního financí a technologických inovací, které přetvářejí tento sektor.

Don't Miss

Zucchini Ribbon Salad with Lemon-Herb Vinaigrette

Salát ze špagetových cuket s citrónově-bylinkovým dresinkem.

Cuketový salát s citronově bylinkovým dresinkem Cuketový salát s citronově
Herb-Crusted Salmon with Asparagus

„Losos s bylinkovou krustou a chřestem“

Losos s bylinkovou krustou s chřestem „`html Výživná a chutná