Plněné mušle se špenátem a italskou klobásou v rajčatové smetanové omáčce

2024-07-21
Italian Sausage and Spinach Stuffed Shells in Tomato Cream Sauce

Plněné mušle s italskou klobásou a špenátem v rajčatové smetanové omáčce

Italské plněné mušle s klobásou a špenátem v rajčatové smetanové omáčce jsou lahodné a sýté italské těstoviny, ideální pro rodinnou večeři nebo speciální příležitost. Velké těstovinové mušle jsou hojně naplněny slanou směsí z italské klobásy, čerstvého špenátu, smetanové ricotty a parmazánu, vše zalité bohatou rajčatovou smetanovou omáčkou a pečené, dokud nejsou bublající a zlatavé. Jedná se o pohodlné a uspokojivé jídlo, které si každý oblíbí!

Ingredience

Na plněné mušle:
– 1 balení velkých těstovinových mušlí
– 450 g italské klobásy, bez strouhání
– 2 hrnky čerstvého špenátu, nasekaného
– 1 hrnek ricotty
– 1 hrnek nastrouhané mozzarelly
– 1/2 hrnku parmazánu, nastrouhaného
– 1 velké vejce
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžička sušeného bazalku
– 1 lžička sušeného oregana
– Sůl a pepř podle chuti

Na rajčatovou smetanovou omáčku:
– 2 hrnky marinády
– 1 hrnek tučné smetany
– 1/4 hrnku parmazánu, nastrouhaného
– 1/2 lžičky červené papriky (volitelně, pro pálivost)
– Sůl a pepř podle chuti

Postup

1. Předehřejte troubu:
Předehřejte troubu na 190°C a vymažte si velký pekáč.

2. Uvařte těstovinové mušle:
Přiveďte velký hrnec osolené vody k varu. Přidejte velké těstovinové mušle a vařte do al dente podle pokynů na balení. Odstavte a opláchněte studenou vodou, abyste zastavili proces vaření. Odstavte.

3. Připravte náplň:
Na velké pánvi na středním ohni opečte italskou klobásu, rozdrolíce ji lžící, dokud není hnědá a propečená. Přidejte nadrcený česnek a nakrájený špenát a vařte dalších 2-3 minuty, dokud špenát nezvadne. Odstavte z ohně a nechte trochu vychladnout.

Ve velké míse smíchejte uvařenou klobásu a směs se špenátem s ricottou, mozzarellou, parmazánem, vejcem, sušenou bazalkou, sušeným oreganem, solí a pepřem. Míchejte dokud není dobře spojeno.

4. Vytvořte rajčatovou smetanovou omáčku:
V rozumné hrnci na středním ohni smíchejte marinádu a tučnou smetanu. Vařte za občasného míchání, dokud se omáčka nezahřeje a trochu nezhoustne. Vmíchejte parmazán a červenou papriku (pokud používáte) a ochuťte solí a pepřem.

5. Sestavte jídlo:
Roztáhněte tenkou vrstvu rajčatové smetanové omáčky na dno připraveného pekáče. Každou uvařenou těstovinovou mušli naplňte směsí s klobásou a špenátem a uspořádejte je na jedné vrstvě v pekáči. Rozlijte zbylou rajčatovou smetanovou omáčku rovnoměrně po plněných mušlích.

6. Pečte:
Přikryjte pekáč a pečte v předehřáté troubě po dobu 30 minut. Odklopte fólii a pečte dalších 10-15 minut, dokud omáčka nebude bublající a sýr nahoře zlatavý a rozpuštěný.

7. Podávejte:
Nechejte plněné mušle trochu vychladnout před podáváním. Ozdobte dalším nastrouhaným parmazánem a čerstvou bazalkou, pokud si přejete. Podávejte teplé a dobrou chuť!

Tyto plněné mušle s italskou klobásou a špenátem v rajčatové smetanové omáčce se jistě stanou oblíbeným jídlem. Buon appetito!

How to Make Stuffed Shells

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Heavenly Homestyle Khichdi: A Nourishing Symbiosis of Spice and Comfort

Nebeská domácí khichdi: Výživná symbióza koření a pohodlí

Nejnebejší domácí Khichdi: Výživná symbióza koření a pohodlí In the
Mole Negro Oaxaqueño: A Symphony of Flavors and Aromas From the Heart of Mexico

Mole Negro Oaxaqueño: Symfonie chutí a vůní z srdce Mexika

Mole Negro Oaxaqueño je více než jen pokrm; je to