Stuffed Zucchini Boats: A Delectable and Healthy Mediterranean Delight

Plněná cuketa: lahodná a zdravá středomořská pochoutka

Plněné cukety jsou skvělým spojením výživných a chutných ingrediencí, což z nich dělá fantastickou volbu pro lehkou večeři nebo sytou přílohu. Tyto cuketové lodičky jsou vydlabané a naplněné pikantní směsí mletého masa, zeleniny, bylinek a koření, poté pečené do dokonalosti. Výsledkem je lahodná směs textur a chutí, které jistě potěší váš jazyk.

Ingredience:

  • 4 střední cukety
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 malá cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nadrobno nakrájené
  • 250 g mletého hovězího masa nebo krůtího masa
  • ½ šálku nakrájených rajčat
  • ¼ šálku nadrobno nasekaného feta sýra
  • ¼ šálku nastrouhaného parmazánu
  • ¼ šálku nasekané čerstvé petržele
  • 1 lžička sušeného oregana
  • Sůl a pepř podle chuti
  • ½ šálku strouhanky (nepovinné)

Příprava:

  1. Předehřejte troubu na 190 ° C.
  2. Umyjte cukety a rozkrojte je na půl po délce. Lžící vydlabejte dužinu, nechte asi ¼ palce cukety na kůži, vytváříte tak lodičku. Nasekanou dužinu cukety si nakrájejte a nechte stranou.
  3. Velké pánvi rozpálte olivový olej na středním plameni. Přidejte nasekanou cibuli a vařte, dokud nebude sklovitá, asi 5 minut.
  4. Do pánve přidejte česnek a vařte další 1-2 minuty, dokud nezavoní.
  5. Přidejte mleté hovězí nebo krůtí maso a vařte, dokud nezezlá, lžící je rozemlejte, jak se vaří.
  6. Vsypejte do pánve nakrájená rajčata, nasekanou dužinu cukety, feta sýr, parmazán, petržel, oregano, sůl a pepř. Vařte dalších 5 minut, aby chutě zapadly dohromady.
  7. Pokud chcete, zamíchejte do směsi strouhanku pro dodatečnou texturu.
  8. Cuketové lodičky vložte do pekáčku a každou naplňte maso-zeleninovou směsí.
  9. Předehřátou troubu pečte 20-25 minut, dokud cukety nebudou měkké a náplň zlatavá.
  10. Vyjměte z trouby a nechte chvíli vychladnout před podáváním.

Užijte si lahodné plněné cukety s přílohou podle vašeho výběru, jako je čerstvý zeleninový salát nebo porce kvinoje.

The source of the article is from the blog dk1250.com

Web Story