Pizza Margherita: Klasická italská lahůdka s čerstvým nádechem

2024-07-25
Margherita Pizza: The Classic Italian Delicacy with a Fresh Twist

Margherita Pizza: Klasická italská lahůdka s čerstvým nádechem

Margherita Pizza je klasické italské jídlo, které se pyšní dokonalou rovnováhou jednoduchosti a chuti. Pojmenovaná po královně Margheritě Savojské, tato pizza je lahodná kombinace čerstvých rajčat, mozzarelly a bazalky, reprezentující barvy italské vlajky. Tato verze přidává čerstvý nádech tím, že obsahuje směs sýrů a špetku česneku pro další vrstvu chuti.

Ingredience:
Pizzové těsto (koupené nebo domácí)
1 hrnek rajčatové omáčky (nejlepší je domácí nebo kvalitní koupená)
2 hrnky na plátky nakrájené čerstvé mozzarelly
1/2 hrnku strouhaného parmezánu
1/4 hrnku strouhaného sýra Fontina
1/4 hrnku čerstvé bazalky
2 stroužky česneku, nasekané
2 lžíce extra panenského olivového oleje
Sůl a pepř podle chuti
Kukuřičná mouka (na posypání)

Postup:

1. Předehřejte troubu:
Předehřejte troubu na 475°F (245°C) s pizzovým kamenem uvnitř, pokud ho máte. Tím dosáhnete křehčího kůrčeti.

2. Připravte těsto:
Pokud používáte koupené těsto, nechte ho 30 minut odpočinout na pokojové teplotě. Vyválejte těsto na mírně pomaštěné ploše do kruhového tvaru asi 1/4 palec tlustého. Při použití domácího těsta postupujte podle pokynů receptu až k válení.

3. Připravte pizzovou páku:
Jemně posypte pizzovou páku nebo plech na pečení kukuřičnou moukou, aby se těsto nelepilo.

4. Přidejte omáčku a sýr:
Rovnoměrně rozetřete rajčatovou omáčku na těsto, tak abyste ponechali malý okraj pro kůrčeti. Posypte na omáčku nasekaný česnek. Na tuto vrstvu rovnoměrně roztřeste na plátky nakrájenou mozzarellu, následně přidejte strouhance parmezánu a sýra Fontina.

5. Pečte pizzu:
Opatrně přesuňte pizzu na předehřátý pizzový kámen nebo plech. Pečte 10-12 minut, nebo dokud kůrčeti nezezlá a sýr nezačne bublat a mírně zhnědne.

6. Přidejte závěrečné doteky:
Vyndejte pizzu z trouby. Přendejte extra panenský olivový olej přes výše, roztrhanou bazalku, osolte a opepřete.

7. Podávejte:
Nechte pizzu chvilku vychladnout před krájením. Podávejte teplou a užijte si čerstvé aromatické chutě této nadčasové Margherita Pizzy.

Tato Margherita Pizza s její směsí sýrů a špetkou česneku nabízí nádherný vylepšení oblíbené klasiky. Perfektní na obyčejné jídlo nebo na speciální večeři, jistě potěší svými čerstvými a živými chutěmi. Dobrou chuť!

Don't Miss

Zucchini Ribbon Salad with Lemon-Herb Vinaigrette

Salát z cuketových nudlí s citrónově bylinkovým dresinkem

Salát ze stroužků cukety s citronovou bylinkovou omáčkou Salát ze
Slow-Roasted Beef with Savory Whiskey Sauce

Pomalu pečené hovězí maso se slanou whiskey omáčkou

Podélnění hovězího masa se slanou omáčkou z whisky Tento lahodný