Pikantní sladce glazované kuřecí pohlazení

2024-06-27
Spicy Sweet Soy-Glazed Chicken Delight

Opékáný kuřecí pokrm v pikantní a sladké sójové glazúře

Tento opékáný kuřecí pokrm v pikantní a sladké sójové glazúře je lahodná pochoutka, která dokonale vyváží sladkost medu s umamiovou chutí sójové omáčky a pálivostí červených paprikových vloček. Jedná se o všestranný pokrm, který lze podávat s rýží, nudlemi nebo dušenou zeleninou. Skvěle se hodí na běžné večeře i speciální příležitosti a jistě zaujme vaše chuťové buňky a zanechá vás toužící po další porci.

Suroviny:

  • 4 kousky kuřecích prsou bez kostí a kůže
  • 1/2 šálku sójové omáčky
  • 1/3 šálku medu
  • 1/4 šálku rýžového octa
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička nastrouhaného zázvoru
  • 1/2 lžičky červených paprikových vloček
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce vody
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • Sezamová semínka, na ozdobu
  • Nakrájená jarní cibulka, na ozdobu

Postup:

  1. V mírně hluboké míse smíchejte sójovou omáčku, med, rýžový ocet, česnek, zázvor a červené paprikové vločky. Dejte stranou.
  2. V malé misce smíchejte kukuřičný škrob s vodou, aby vznikla kaše. Dejte stranou.
  3. Na rozpálené pánvi s rostlinným olejem opékejte kuřecí prsa po dobu 5-7 minut na každé straně, nebo dokud nezezlátnou a neudusí se. Vyjměte kuřecí maso z pánve a dejte stranou.
  4. Do téže pánve nalijte směs sójové omáčky a nechte ji provařit. Vmíchejte kukuřičnou kaši a vařte 2-3 minuty, nebo dokud se omáčka nezhoustne.
  5. Vraťte kuřecí maso zpět do pánve a obalte ho omáčkou. Nechte maso dusit v omáčce dalších 2-3 minuty, aby bylo dobře glazované a prohřáté.
  6. Přelijte glazované kuřecí maso na servírovací talíř. Ozdobte sezamovými semínky a nakrájenou jarní cibulkou.
  7. Podávejte horké s rýží, nudlemi nebo s dušenou zeleninou. Dobrou chuť k vašemu opékánému kuřecímu pokrmu v pikantní a sladké sójové glazúře!
🍗 Soy Glazed Chicken: Irresistibly Sweet & Savory Delight! 🌟🔥#shorts

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Ratatouille – A Classic French Vegetable Medley

Ratatouille – Klasická francouzská zeleninová směs

Ratatouille – Klasická francouzská zeleninová směs Ratatouille je tradiční provensálské
Delightful Lemon Herb Chicken

Nadýchané kuře s citronem a bylinkami

Vydatné kuře s citrónem a bylinkami Toto vydatné kuře s