Opékáný kuřecí pokrm v pikantní a sladké sójové glazúře
Tento opékáný kuřecí pokrm v pikantní a sladké sójové glazúře je lahodná pochoutka, která dokonale vyváží sladkost medu s umamiovou chutí sójové omáčky a pálivostí červených paprikových vloček. Jedná se o všestranný pokrm, který lze podávat s rýží, nudlemi nebo dušenou zeleninou. Skvěle se hodí na běžné večeře i speciální příležitosti a jistě zaujme vaše chuťové buňky a zanechá vás toužící po další porci.
Suroviny:
- 4 kousky kuřecích prsou bez kostí a kůže
- 1/2 šálku sójové omáčky
- 1/3 šálku medu
- 1/4 šálku rýžového octa
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička nastrouhaného zázvoru
- 1/2 lžičky červených paprikových vloček
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžíce vody
- 2 lžíce rostlinného oleje
- Sezamová semínka, na ozdobu
- Nakrájená jarní cibulka, na ozdobu
Postup:
- V mírně hluboké míse smíchejte sójovou omáčku, med, rýžový ocet, česnek, zázvor a červené paprikové vločky. Dejte stranou.
- V malé misce smíchejte kukuřičný škrob s vodou, aby vznikla kaše. Dejte stranou.
- Na rozpálené pánvi s rostlinným olejem opékejte kuřecí prsa po dobu 5-7 minut na každé straně, nebo dokud nezezlátnou a neudusí se. Vyjměte kuřecí maso z pánve a dejte stranou.
- Do téže pánve nalijte směs sójové omáčky a nechte ji provařit. Vmíchejte kukuřičnou kaši a vařte 2-3 minuty, nebo dokud se omáčka nezhoustne.
- Vraťte kuřecí maso zpět do pánve a obalte ho omáčkou. Nechte maso dusit v omáčce dalších 2-3 minuty, aby bylo dobře glazované a prohřáté.
- Přelijte glazované kuřecí maso na servírovací talíř. Ozdobte sezamovými semínky a nakrájenou jarní cibulkou.
- Podávejte horké s rýží, nudlemi nebo s dušenou zeleninou. Dobrou chuť k vašemu opékánému kuřecímu pokrmu v pikantní a sladké sójové glazúře!