Kořeněný manga jikama salát s čerstvou šťávou z limetky
Tento barevný a osvěžující kořeněný manga jikama salát kombinuje sladkost zralých mang a krásnou strukturu jikamy. Oživený nádechem koření a šťavnatou šťávou z limetky, je tento pokrm ideální lehký oběd, příloha nebo zdravá svačina.
Ingredience:
– 2 zralé mangy, oloupané a nakrájené na kostičky
– 1 střední jikama, oloupaná a nakrájená na proužky
– 1 červená paprika, nakrájená na tenké plátky
– 1/2 červená cibule, nakrájená na tenké plátky
– 1 čerstvá jalapeño paprička, jemně nakrájená (volitelné)
– 1/4 šálku čerstvé nasekané koriandru
– 3 lžíce čerstvé limetkové šťávy
– 1 lžíce medu nebo sirupu z agáve
– 1 lžička čili prášku
– Sůl a pepř dle chuti
Postup:
1. V poměrně velké míse smíchejte kostičky máng, jikamu nakrájenou na proužky, papriku nakrájenou na tenké plátky a cibuli nakrájenou na tenké plátky.
2. Pokud chcete přidat pálivost, jemně nasekejte čerstvou jalapeño a přidejte ji do mísy. Množství přizpůsobte vašim preferencím v chuti.
3. Přidejte nakrájený koriandr do směsi pro osvěžující nádech.
4. V malé misce smíchejte dohromady čerstvou limetkovou šťávu, med nebo sirup z agáve, čili prášek, sůl a pepř, dokud nedostanete hladkou směs.
5. Nalijte zálivku přes ingredience salátu a jemně promíchejte, aby se vše rovnoměrně obalilo.
6. Nechte salát asi 10 minut odpočívat v lednici, aby se chuti spojily.
7. Před podáváním promíchejte salát a případně upravte dochucení.
Tento kořeněný manga jikama salát je dokonalou kombinací sladkosti, pálivosti a kyselosti, což z něj dělá skvělý doplněk k jakémukoli jídlu. Užijte si ho vychlazený a svěží!