Pikantní mangový salát s jíkamou a čerstvou šťávou z limetky

2024-08-19
Spicy Mango Jicama Salad with Fresh Lime Juice

Kořeněný manga jikama salát s čerstvou šťávou z limetky

Tento barevný a osvěžující kořeněný manga jikama salát kombinuje sladkost zralých mang a krásnou strukturu jikamy. Oživený nádechem koření a šťavnatou šťávou z limetky, je tento pokrm ideální lehký oběd, příloha nebo zdravá svačina.

Ingredience:

– 2 zralé mangy, oloupané a nakrájené na kostičky
– 1 střední jikama, oloupaná a nakrájená na proužky
– 1 červená paprika, nakrájená na tenké plátky
– 1/2 červená cibule, nakrájená na tenké plátky
– 1 čerstvá jalapeño paprička, jemně nakrájená (volitelné)
– 1/4 šálku čerstvé nasekané koriandru
– 3 lžíce čerstvé limetkové šťávy
– 1 lžíce medu nebo sirupu z agáve
– 1 lžička čili prášku
– Sůl a pepř dle chuti

Postup:

1. V poměrně velké míse smíchejte kostičky máng, jikamu nakrájenou na proužky, papriku nakrájenou na tenké plátky a cibuli nakrájenou na tenké plátky.

2. Pokud chcete přidat pálivost, jemně nasekejte čerstvou jalapeño a přidejte ji do mísy. Množství přizpůsobte vašim preferencím v chuti.

3. Přidejte nakrájený koriandr do směsi pro osvěžující nádech.

4. V malé misce smíchejte dohromady čerstvou limetkovou šťávu, med nebo sirup z agáve, čili prášek, sůl a pepř, dokud nedostanete hladkou směs.

5. Nalijte zálivku přes ingredience salátu a jemně promíchejte, aby se vše rovnoměrně obalilo.

6. Nechte salát asi 10 minut odpočívat v lednici, aby se chuti spojily.

7. Před podáváním promíchejte salát a případně upravte dochucení.

Tento kořeněný manga jikama salát je dokonalou kombinací sladkosti, pálivosti a kyselosti, což z něj dělá skvělý doplněk k jakémukoli jídlu. Užijte si ho vychlazený a svěží!

Don't Miss

Aromatická Panang kari: Symfonie chutí a tepla v každém kousku

Panang kari není jen pokrm; je to dobrodružství, cesta vibrujícími

Prosím, poskytněte mi název, který chcete přeložit.

„`html Slaná olivová tapenáda s živými pečenými zeleninami: Středomořská lahůdka