Pikantní kuřecí polévka s divokou rýží a kyselým jogurtem
Tato lahodná, sytá polévka kombinuje něžné kuřecí maso, oříškovou divokou rýži a směs zeleniny pro pohodové a výživné jídlo. Lžíce kyselého jogurtu přidává lahodnou krémovost a zvýrazňuje chuťový profil. Perfektní na útulnou večeři v chladném večeru.
## Ingredience:
– ### 1 hrnek divoké rýže
– ### 1 lžíce olivového oleje
– ### 1 střední cibule, nakrájená na kostičky
– ### 2 stroužky česneku, nasekané
– ### 2 velké mrkve, nakrájené na kostičky
– ### 2 stroužky celeru, nakrájené na kostičky
– ### 6 hrnků kuřecího vývaru
– ### 2 hrnky uvařeného kuřecího masa, nasekaného na vlákna
– ### 1 lžička sušeného tymiánu
– ### 1 lžička sušeného rozmarýnu
– ### Sůl a pepř dle chuti
– ### 1 hrnek řeckého jogurtu
– ### Čerstvá petržel, nasekaná (na ozdobu)
## Instrukce:
1. ### Uvařte divokou rýži:
– Ve středně velkém hrnci uvařte divokou rýži podle pokynů na obalu. Obvykle trvá asi 45 minut. Jakmile je hotová, odložte stranou.
2. ### Osmažte zeleninu:
– Na velkém hrnci rozehřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, mrkev a celer. Osmažte zeleninu, dokud není měkká, asi 5-7 minut.
3. ### Spojte ingredience:
– Přidejte kuřecí vývar do hrnce se zeleninou. Zamíchejte vařenou divokou rýži a nasekané kuřecí maso. Přidejte sušený tymián a rozmarýn. Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.
4. ### Nechejte polévku provařit:
– Přiveďte polévku k varu, pak snižte teplotu a nechte ji vařit přibližně 20 minut, aby se chutě propojily.
5. ### Zakomponujte jogurt:
– Odeberte polévku z ohně a nechte ji trochu vychladnout. Vmíchejte řecký jogurt, dokud není dobře promíchán. Tím získá polévka krémovou texturu bez přidání smetany.
6. ### Podávejte a ozdobte:
– Naplňte polévku do misek. Na ozdobu přidejte čerstvě nasekanou petržel pro zvýraznění barvy a chuti.
Vychutnejte si tuto pikantní kuřecí polévku s divokou rýží a kyselým jogurtem jako uspokojující a zdravý pokrm!