Pikantní klobása a zázvor Stir-Fry extravaganza
Ponořte se do pikantních chutí pikantní klobásy a zázvoru Stir-Fry Extravaganza – živé a slané jídlo, které dokonale sladí zárodek zázvoru s odvahou pikantní klobásy. Tento smažený pokrm obsahuje širokou škálu čerstvé zeleniny, což přináší do talíře radostný křupavý pocit a výbuch barev. Skvělý na rychlou a přesto uspokojivou večeři během týdne, tato receptura se jistě stane oblíbenou ve vaší domácnosti.
Suroviny:
– 450 g pikantní italské klobásy, nakrájené na tenké plátky
– 2 lžíce rostlinného oleje
– 1 velká cibule, nakrájená na tenké plátky
– 2 papriky (červená a zelená), nakrájené na proužky
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 5 cm kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaného
– 1 šálek luskových hrášků
– 2 mrkve, nakrájené na proužky
– 3 lžíce sójové omáčky
– 2 lžíce hoi sin omáčky
– 1 lžíce rýžového octa
– 1 lžička sezamového oleje
– 1 lžička červeného pepře (volitelné)
– Uvařená jasmínová rýže na podávání
– Na ozdobu nakrájená jarní cibulka a sezamová semínka
Postup:
1. Příprava surovin: Než začnete vařit, ujistěte se, že máte veškerou zeleninu nakrájenou a připravenou. Tím usnadníte proces smažení.
2. Udělejte si klobásu: Rozpalte velkou pánev nebo wok na středně vysokou teplotu. Přidejte nakrájenou klobásu a vařte asi 5-7 minut, dokud nezezlátne a není uvařená. Klobásu vyndejte z pánve a dejte stranou.
3. Smažte zeleninu: Do stejné pánve přidejte rostlinný olej. Až se zahřeje, přidejte nakrájenou cibuli a papriky. Smažte asi 3 minuty, dokud nezačnou změkčovat.
4. Přidejte aromatické látky: Přidejte nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor do pánve. Dobře promíchejte a vařte další minutu, dokud nebudou vůněné.
5. Přidejte zbývající zeleninu: Přidejte luskové hrášky a nakrájené mrkve. Smažte další 3-4 minuty, dokud nebudou křupavě měkké.
6. Smíchejte omáčku: V malé míse smíchejte sójovou omáčku, hoi sin omáčku, rýžový ocet, sezamový olej a červený pepř (pokud používáte). Omáčku nalijte přes zeleninu v pánvi.
7. Dokončení pokrmu: Klobásku vraťte zpět do pánve, vše dobře promíchejte, aby bylo vše dobře obaleno omáčkou. Vařte dalších 2-3 minuty, dokud se nepromíchnou.
8. Podávání: Smažené jídlo podávejte na lůžku uvařené jasmínové rýže. Na ozdobu přidejte nakrájenou jarní cibulku a sezamová semínka pro zvýraznění chuti a textury.
Užijte si pikantní klobásu a zázvor Stir-Fry Extravaganza, radostnou explozi chutí a textur, které vás bude nutit požadovat víc!