Ostrý párek a zázvor Stir-Fry Extravagance
Ponořte se do pikantních chutí Ostrý párek a zázvor Stir-Fry Extravagance – živé a lahodné jídlo, které dokonale kombinuje teplotu zázvoru s odvahou pikantního párku. Tento smažený pokrm obsahuje širokou škálu čerstvých zelenin, které dodávají vašemu talíři lahodnou křupavost a explozi barev. Perfektní pro rychlou a přesto uspokojivou večeři ve všední den, tento recept se jistě stane oblíbeným ve vašem domě.
Suroviny:
– 450 g ostré italské klobásy, nakrájené na tenké plátky
– 2 lžíce rostlinného oleje
– 1 velká cibule, nakrájená na tenké plátky
– 2 papriky (červená a zelená), nakrájené na proužky
– 3 stroužky česneku, prolisované
– 5 cm kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaného
– 100 g hrášku na snap
– 2 mrkve, nakrájené na proužky
– 3 lžíce sójové omáčky
– 2 lžíce hoisin omáčky
– 1 lžíce rýžového octa
– 1 lžička sezamového oleje
– 1 lžička červeného pepře (volitelné)
– Vařená jasmínová rýže, na podávání
– Na ozdobu nakrájená jarní cibulka a sezamová semínka
Postup:
1. Příprava surovin: Před začátkem vaření se ujistěte, že jsou všechny zeleniny nakrájené a připravené. To vám usnadní proces smažení.
2. Uvařte klobásu: Rozpalte velkou pánev nebo wok na střední až vysokou teplotu. Přidejte nakrájenou klobásu a vařte asi 5-7 minut, dokud nezhnědne a nedovaří se. Odeberte klobásu z pánve a dejte ji stranou.
3. Smažte zeleninu: Do stejné pánve přidejte rostlinný olej. Až se zahřeje, přidejte nakrájenou cibuli a papriky. Smažte asi 3 minuty, dokud nezačnou změkčovat.
4. Přidejte omáčky: Přidejte prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor do pánve. Důkladně promíchejte a nechte vařit další minutu, dokud nezačne vonět.
5. Přidejte zbývající zeleninu: Přidejte hrášek na snap a nakrájené mrkve. Smažte dalších 3-4 minuty, dokud nebudou al dente.
6. Připravte omáčku: V malé misce smíchejte sójovou omáčku, hoisin omáčku, rýžový ocet, sezamový olej a červený pepř (pokud používáte). Omáčku přelijte na zeleninu v pánvi.
7. Dokončení pokrmu: Vraťte uvařenou klobásu zpět do pánve, promíchejte vše dohromady, dokud nebude dobře obaleno omáčkou. Vařte další 2-3 minuty, abyste případně ohřáli.
8. Podávání: Podávejte smaženou zeleninu s klobásou na lůžku uvařené jasmínové rýže. Na ozdobu přidejte nakrájenou jarní cibulku a sezamová semínka pro zvýraznění chuti a textury.
Užijte si Ostrý párek a zázvor Stir-Fry Extravagance, lahodnou explozi chutí a textur, která vás naplní touhou po více!