Pikantní jamajské kuře Jerk s mangovou salsa

2024-09-30
Spicy Jamaican Jerk Chicken with Mango Salsa

Kuřecí maso Jamaican Jerk s mangovou salsou

Toto kořeněné kuřecí maso Jamaican Jerk s mangovou salsou je jídlo plné chutí, které přináší chuť Karibiku přímo na váš stůl. Kuřecí maso je marinováno v ohnivém koření Jamaican Jerk, grilováno a zdobeno čerstvou a šťavnatou mangovou salsou, která vyváží pálivost s náznakem sladkosti. Toto jídlo je ideální na letní grilování, rodinná setkání nebo kdykoli máte chuť na exotickou kulinářskou dobrodružnost.

Ingredience:

Na Jerk Kuře:
– 4 kousky kuřecích prsou bez kostí a kůže
– 2 lžíce koření Jamaican Jerk
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 lžíce sójové omáčky
– 1 lžíce šťávy z limetky
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžíce hnědého cukru
– 1 lžička čerstvého tymiánu nebo 1/2 lžičky sušeného tymiánu
– 1/2 lžičky mletého nového koření
– 1/4 lžičky kajenského pepře (volitelně, pro extra pálivost)

Na Mango Salsu:
– 1 zralá mango, nakrájená na kostičky
– 1/2 červené papriky, nasekané
– 1/4 červené cibule, drobně nasekané
– 1 jalapeño paprika, zbavená semínek a drobně nasekaná
– 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
– Šťáva z 1 limetky
– Sůl a pepř podle chuti

Postup:

1. Marinování Kuřete:
1. V míse smíchejte koření Jamaican Jerk, olivový olej, sójovou omáčku, šťávu z limetky, česnek, hnědý cukr, tymián, nové koření a kajenský pepř.
2. Přidejte kuřecí prsa a ujistěte se, že jsou rovnoměrně pokrytá marinádou. Přikryjte a nechte v lednici minimálně 2 hodiny nebo přes noc pro nejlepší chuť.

2. Příprava Mango Salsy:
1. V menší misce smíchejte nakrájené mango, červenou papriku, červenou cibuli, jalapeño papriku a koriandr.
2. Přelijte šťávou z limetky a osolte a opepřete podle chuti. Dobře promíchejte a nechte v lednici až do servírování.

3. Grilování Kuřete:
1. Předehřejte gril na středně vysokou teplotu. Natřete mřížku olejem, aby se maso nelepilo.
2. Vyjměte kuře z marinády a grilujte 6-8 minut z obou stran, nebo dokud maso není propečené a nemá hezké grilovací proužky. Vnitřní teplota by měla dosáhnout 75°C.

4. Sestavení Pokrmu:
1. Položte grilované kuřecí maso Jamaican Jerk na servírovací talíř.
2. Nalejte mango salsu přes maso.
3. Podle chuti ozdobte čerstvým koriandrem.

Návrhy na podávání:
Podávejte pikantní kuřecí maso Jamaican Jerk s mangovou salsou na posteli rýže, vedle grilované zeleniny, nebo s teplými tortillami. Užijte si toto lahodné jídlo s přáteli a rodinou pro nezapomenutelný zážitek.

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Pasta Primavera: A Vibrant, Veggie-Packed Delight

Pasta Primavera: Skvělá italská pochoutka plná zeleniny

Pasta Primavera: Barevná, zeleninou nabitá lahůdka Pasta Primavera je klasické
Hearty Pumpkin and Pomegranate Autumn Harvest Salad

Syrový dýňový a granátový podzimní salát srdcový

Šťavnatý Podzimní Salát s Dýní a Granátovým Jablkem Tento lahodný